15 ritualuri sexuale fascinante de pe glob

În prezent, ritualurile noastre de împerechere sunt atât de răspândite, încât avem tendința să credem că acestea sunt singurele moduri de relaționare sexuală.

Pe vremea poliamorului și a aventurilor de o noapte, avem senzația că am aruncat toate măștile și că am scăpat de toate prejudecățile sexuale, pretinzând că ne-am găsit calea de a ieși din stereotipurile societății, când, de fapt, în locuri mai puțin cunoscute din lume, există practici și obiceiuri sexuale ce le depășesc pe cele moderne cu mult, nemaivorbind de practicile vechi, ale altor timpuri, când noțiunile de rușine, perversitate sau prejudecată aveau complet alte conotații.

Într-un articol pentru Nerve, Kate Hakala a dezvăluit 15 practici sexuale de pe mapamond, mai vechi sau mai noi, menite să ne lase perplecși.

1. În cultura antică hawaiană, toată lumea avea nume publice pentru organele genitale. Familia regală și oamenii de rând aveau cântece diferite prin care își descriu organele sexuale la propriu, dar și la figurat.

2. În tribul Sambia din Noua Guinee, bărbații tineri stau o perioadă departe de femei, timp în care trebuie să facă sex oral celor mai buni războinici, dar și să le înghită materialul seminal înainte de a avea dreptul să se culce cu femeile.

3. În insulele Trobriand din Papua Noua Guinee, copiii își încep viața sexuală între 6 și 12 ani. Femeile sunt la fel de promiscue precum bărbații și nimic din toate acestea nu poartă vreun stigmat social.

4. Există istorici care consideră că, în Egiptul antic, se credea că umflarea apelor râului Nil este cauzată de ejaculările zeului creator Atum. Din această cauză, faraonii se masturbau ritualic, ejaculând în Nil.

5. Homosexualitatea era importantă din punct de vedere social în Grecia Antică, dar numai dacă era practicată între bărbații mai în vârstă și tineri. O relație între doi bărbați de aceeași vârstă și de aceeași clasă socială era rău văzută, deoarece sexul era un act de putere și a fi pasiv era echivalent cu a fi efeminat.

6. Populația Guajiros din Columbia execută un dans ceremonial în care, dacă o tânără se ciocnește de un tânăr, trebuie să facă sex.

7. Homosexualitatea masculină și căsătoriile între persoane de același sex au fost o practică obișnuită timp de secole în rândul membrilor tribului Siwa din Egipt. Bărbații care nu aveau practici și atitudini homosexuale erau marginalizați social.

8. Locuitorii micii insule Inis Beag, din largul coastei Irlandei, sunt considerați ca fiind una dintre cele mai reprimate societăți din punct de vedere sexual care au existat vreodată. Adulții sunt obligați să poarte lenjerie intimă în orice moment în timpul actului sexual, în timp ce sexul în sine este considerat nesănătos.

9. Tribul Kreung din Cambodgia construiește colibe de dragoste pentru tinerii care ajung la adolescență. Diverși băieți petrec noaptea în colibe cu fetele până când, în sfârșit, găsesc pe cineva cu care să rămână. Divorțul este ilegal, așa că trebuie să se gândească bine înainte de a lua o decizie.

10. În satul Mehinaku din Brazilia, bărbații se întrec pentru a face sex cu o femeie, oferindu-i acesteia cadouri pe bază de pește.

11. Mangaia, o insulă minusculă din Pacificul de Sud, găzduiește unul dintre primele și cele mai avansate programe de educație sexuală din lume. La 13 ani, băieții se culcă cu femei mai în vârstă, care le învață să se controleze și să reziste mai mult pentru a fi pe placul femeilor.

12. În Evul Mediu, Biserica a hotărât că „poziția misionarului” era singura modalitate adecvată de a face sex. Poziția „pe la spate” („precum animalele”) era considerată cea mai păcătoasă dintre toate.

13. Populația Aweikoma din Brazilia ușurează lucrurile pentru că folosesc același cuvânt pentru „a mânca” și „a face sex”, deoarece ambele activități implică să introduci ceva în corpul tău. Aceasta dezvăluie și o viziune feminină asupra actului sexual.

14. Unele triburi din Himalaya practică poliandria, un obicei în care frații împart aceeași parteneră. Asta ca să nu se producă suprapopularea micului teritoriu pe care locuiesc.

15. În Insulele Marquesas, era considerat complet normal să-ți vezi părinții făcând sex.

sursă: culturainquieta.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

* Checkbox GDPR is required

*

I agree