Cu sau fără… mască

„Dacă femeia nu se machiază, înseamnă că este foarte sigură pe sine” este unul dintre citatele ce i se atribuie lui Coco Chanel. Pornind de la o postare cu acest citat, pe pagina de Facebook a Confesiunilor, în jur de 600 de femei au răspuns provocării și au postat poze în care apar nemachiate. Femei de toate vârstele, femei ce au decis să se îmbrățișeze și să se iubească nu doar atunci când se prezintă lumii în standardele impuse de aceasta.

În prezent, nu ar mai trebui să fie acest gest nici unul de frondă și nici unul demonstrativ, ci unul firesc, al depășirii unor prejudecăți de care ne-am împiedicat mult prea mult timp, prejudecăți întreținute, nu așa cum ne-am fi așteptat, de partea masculină a societății, ci de femei care, din motive variate, aleg să arate cu degetul, să împungă și să umilească alte femei, de parcă asta le-ar înălța în vreun fel sau le-ar conferi demnitatea a cărei lipsă o resimt, dar nu o recunosc.

 

De altfel, și la această postare au existat nelipsitele comentarii malițioase, în mare parte lăsate de femei, prin care se exprimă fie dezacordul vizavi de lipsa machiajului, fie dezacordul vizavi de faptul că lipsa machiajului nu este o normă. Evident, suntem diferiți și niciodată nu ne va mulțumi același lucru, dar ceea ce nu înțeleg eu este de ce am uitat să fim și toleranți, înțelegători, deschiși spre diversitate și acceptare.

Dragilor, sintagma „cine nu e cu noi e împotriva noastră” este una complet eronată, chiar dacă nu ați aflat încă toți!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here