Nu lăsa pe mâine orgasmele pe care le poți avea azi!

Sunt Irma și am revenit cu alt tip de articol decât poveștile cu care v-am obișnuit până acum. Să vă fie de folos, dragi doamne!

1. Iubește din perspectiva libertății. Cu alte cuvinte, fii conștientă că partenerul nu-ți aparține. Fiecare dintre voi sunteți de bună voie în această relație, așa că aveți libertatea de a decide dacă rămâneți sau plecați din relație. Iar asta presupune ca fiecare dintre parteneri să aibă dreptul la intimitate. La un spațiu numai al său, la un timp numai al său, fără să însemne că preferă singurătatea în detrimentul cuplului. Dimpotrivă, așa evitați sufocarea lui.

2. Învață să comunici. Adică, dialog, nu monolog. Când partenerul vorbește, ascultă-l și nu te preface doar că ești atentă. Întreabă ce nu înțelegi și nu lăsa ca timpul să se așeze peste aspecte neclarificate. Orice discuție trebuie să se termine cu o concluzie pozitivă, cu un acord, cu o decizie acceptată de ambii parteneri. De asemenea, nu ocoliți ceea ce se numește „small talk” – discuții fără miză, pe teme mărunte, dintre acelea care relaxează și amuză.

În ceea ce privește disputele, acestea se pot desfășura și fără ton ridicat, reproșuri sau cuvinte jignitoare, atât de dureroase și de greu de uitat care, în timp, sapă relația chiar de la temelie. Orice dispută are un singur subiect. Evitați să vă aduceți aminte de probleme vechi și rezolvate (sau nerezolvate), căci dacă amestecați toate motivele de supărare, furia și frustrarea vor fi foarte greu de controlat de ambele părți și disputa va ajunge într-un punct mort, fără să se fi lămurit nimic. Mai mult, partenerii vor fi mai supărați și mai înverșunați unul împotriva celuilalt decât la început.

Așadar, ține de cont de următoarele în orice dispută:

– rămâneți la o singură temă de discuție;

– vorbește despre propriile sentimente și nu-l acuza pe celălalt de cum te simți;

– evită generalizările și referă-te la o situație în concret ce se cere lămurită;

– dacă ești foarte supărată sau furioasă, evită să discuți atunci, situația poate scăpa de sub control și degenera rapid în ceva ce veți regreta ulterior amândoi; cu alte cuvinte, fă eforturi să păstrezi un ton calm;

– exprimă-ți clar problema, nelămurirea, dorința etc;

– nu răspunde la provocare (cu reproș, reproșurilor sau schimbând subiectul și atacându-vă pe alte subiecte fără nicio legătură cu discuția inițială);

– critică pozitivă! Știu că nu-ți stă capul la asta într-o ceartă, dar e bine să se încheie totul pe un ton pozitiv.

3. Pune-te în locul celuilalt. Fiecare vede lumea prin prisma propriilor experiențe de viață, așa că, din perspectiva noastră este posibil ca lucrurile să se vadă complet diferit față de cum apar el din punctul de vedere al partenerului. Asta nu înseamnă că trebuie să-i dai dreptate partenerului tot timpul, ci să-i înțelegi punctul de vedere și să te axezi nu pe cine „are dreptate”, ci pe soluționarea conflictului.

4. Petrece timp de calitate cu partenerul de viață. Știu că suntem în continuu în contra-timp, dar avem nevoie și să respirăm și să luăm o pauză și să petrecem timp plăcut unul în compania celuilalt pentru a ne redescoperi și pentru a revitaliza emoția, bucuria și plăcerea în cuplu.

5. Nu neglija niciodată relația. Nu, nu te iubește „și așa” sau oricum, că doar e în ograda ta acum. Din acest punct de vedere, greșim cu toții, uitând să mai acordăm atenția și grija de la început vieții de cuplu (ceea ce nu e totuna cu viața de familie!). Nu uita de micile atenții, de complimente sau de apropourile sexuale, nu uita să te faci frumoasă doar pentru tine și el și nu doar cu te miri ce ocazie.

6. Când vrei să-l schimbi pe celălalt, începe cu tine! Ceea ce ne deranjează la celălalt sunt, de cele mai multe ori, reflexii ale propriilor noastre probleme, așa că, primul pas este să începem schimbarea cu noi însene, să începem să apreciem mai mult ce avem și să nu mai punem atât accent pe ceea ce ne deranjează sau nu ne place în detrimentul lucrurilor frumoase care astfel riscă să treacă nebăgate în seamă.

7. Respect și încredere. Nu sunt doar vorbe goale, ci baza iubirii. Fără respect și fără încredere nu poți clădi nicio relație de cuplu stabilă.

8. Faceți dragoste cât mai des, în locuri inedite! Uită de falsa pudoare și comunică cu el, spune-i ce-ți place și nu renunța la orgasme! Este dreptul tău să te bucuri de o viață sexuală împlinită!

…și lista ar putea continua, dar dacă reușim să avem în vedere aceste aspecte, ei bine, înseamnă că suntem, pe bune, femei deștepte!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here