Ți-e frică de moarte? Fă sex!

0
4186

Suntem ființe pragmatice, nu băgăm toate prostiile în seamă, filozofiile sunt pentru cei bolnavi, noi avem o viață plină, multe treburi de făcut, multe lucruri de bifat și niciodată nu ne ajunge timpul, mereu în viteză, mereu conectați, mereu prezenți în viața reală și virtuală…

Și totuși! Există clipe când toate acestea se opresc, iau o pauză bruscă și atunci, inevitabil… gândurile dau năvală! Și ne găsesc goi și lipsiți de apărare, toate nimicurile zgomotoase în spatele cărora ne ascundeam cu dibăcie au dispărut și rămânem cât se poate de vulnerabili în fața unor întrebări retorice nici măcar originale. Care-i rostul meu? Ce am făcut până acum? Ce am de făcut de acum încolo? Am luat decizii bune sau nu? Ce mă așteaptă în viitor? Cum și când o să mor? etc etc. Știm că nu avem răspunsuri și mai știm că, odată pornite, ni se vor învârti în minte, în gol, până la epuizare. Și atunci, ce e de făcut? Care este antidotul care ne readuce înapoi în freamătul vieții așa cum îl cunoaștem? Fără accente subversive, fără melancolii existențiale, fără tresăriri metafizice nechemate? Răspunsul este cât se poate de simplu: sexul!

Sexul te întoarce la viața carnală, materială, imediată, palpabilă și concretă, singura certitudine (momentană, desigur), dar esențială, încât eliberarea de endorfine șterge cu buretele toată anxietatea, anulând pauza și reactivând scutul. Bașca beneficiile pentru sănătate demonstrate științific.

Cu alte cuvinte, nu viața este opusul morții (al întunericului, al disperării, al sfâșierii, al rătăcirii, al desprinderii, al durerii…), ci originea ei, supremul act creator (care nu trebuie să culmineze însă cu procreația, ci doar cu un orgasm pe cinste).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

Sunt de acord