20-22 iunie, perioadă cu 2 evenimente uriașe: Solstițiul de vară și intrarea soarelui în zodia Rac. Suntem dornici de schimbare

Nimic nu este întâmplător în această lume. Perioada 20-22 iunie ne aduce 2 evenimente importante: solstițiul de vară și ieșirea Soarelui din zodia Gemeni și intrarea în Rac. Universul ne deschide ușile schimbării și ne poartă către fericirea adevărată. Suntem dornici de evoluție și transformare. 

Solstițiul de vară: Tot ce trebuie să știm despre acest eveniment

Solstițiul de vară din 2024 va avea loc pe 20 iunie, marcând oficial începutul verii astronomice în emisfera nordică. Acest eveniment este caracterizat prin cea mai lungă zi și cea mai scurtă noapte a anului, datorită înclinării axei Pământului, care face ca Polul Nord să fie înclinat cel mai mult către Soare. În această zi specială, Soarele atinge punctul său cel mai înalt pe cer, oferindu-ne cele mai multe ore de lumină naturală.

Este un moment de celebrare a luminii și a căldurii, fiind adesea sărbătorit prin diverse tradiții și festivaluri în multe culturi din întreaga lume.

Importanța solstițiului de vară depășește aspectele astronomice, având o semnificație profundă și în diverse tradiții culturale și spirituale. În multe părți ale lumii, oamenii celebrează această zi prin ritualuri și festivități care celebrează fertilitatea, abundența și legătura profundă dintre oameni și natură. În Europa, de exemplu, solstițiul este marcat de sărbători precum Midsummer în Suedia și San Juan în Spania, unde focurile de tabără, dansurile și cântările sunt elemente centrale ale festivităților.

sursa foto: freepik

Citește continuarea pe Kudika.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here