Celebrul cântăreț s-a stins din viață azi, la doar 69 de ani. Dumnezeu să-l odihnească!
Vestea tragică a fost făcută de dirijorul Ionel Tudor pe pagina lui de Facebook. Artistul ar fi fost internat la spitalul Universitar şi s-ar fi aflat în comă. G4Media informează că apropiații susțin că în urmă cu o săptămână, pe data de 11, Cotabiță a suferit un accident vascular cerebral masiv.
Ai plecat, Gabi, si ai lăsat muzica pop românească fără una dintre cele mai mari și mai personale voci! Am fost nu doar colaboratori ci și prieteni din tinerețe! Am lansat împreună piese care au bucurat generații de ascultători („Noapte albastă”, „Te rog, domnișoară, nu pleca”, „Și va mai trece-o noapte”, „Viața e un cazino”, „Să nu ne spunem adio”, „Poate că da, poate că nu” etc)! Am lansat împreună cu Joey de Alvaré primul CD din România! Am făcut lucruri frumoase împreună, lucruri care nu se pot uita! Am împărțit multe momente ale vieții și carierei noastre împreună!…Te vom păstra mereu în inimile noastre! Dumnezeu să te odihnească în pace și lumină!”, a scris Ionel Tudor pe Facebook.
„De vreo doi ani de zile doar supraviețuiesc. De când am schimbat anul am trecut prin tot felul de probleme de sănătate. Ultima oară când mi se întâmplase toată lumea credea că am terminat-o. Se pare că anul acesta în care am intrat a fost unul nefast pentru mine. Mi-am petrecut Revelionul în spital, apoi am avut o problemă cu tiroida luna trecută. Problemele vin, tu doar trebuie să fii pregătit și să nu te sperie. Și mai ales să nu se sperie cei din jurul tău”, spunea Gabriel Cotabiță, în 2021, citat de Știrile ProTV.
În 2015, Cotabiță a trecut pe lângă moarte
În 2015, pe 8 mai, în timp ce făcea sport, Gabriel Cotabiță a suferit un infarct, urmat de două luni de spitalizare. A purtat apoi un defibrilator automat, pentru prevenirea tulburărilor cardiace.
Despre Gabriel Cotabiță
Gabriel Cotabiță s-a născut la 1 noiembrie 1955, în Craiova. A fost cântăreț de muzică ușoară și pop-rock, prezentator, producător muzical și de televiziune. De asemenea, a fost solistul vocal al formației VH2 și a fost component al cunoscutului grup rock Holograf, în anii ’80.
A jucat în filmul muzical În fiecare zi mi-e dor de tine, în regia lui Gheorghe Vitanidis. Figurează pe coloana sonoră a peliculei « Rezervă la start », în regia lui Anghel Mora. În anul 1990 susține primul recital pe scena de la Festivalul Mamaia. Prezintă Festivalul „București ‘91”. În anul 1992 susține recital pe scena Festivalului Internațional „Cerbul de aur”. Din anul 1995 este director muzical și realizator de emisiuni la Tele 7abc. Deține funcția de director la firma Aldaco film. În 1995 debutează la festivalul Mamaia în calitate de compozitor cu piesa „Amintirea ta” pe care i-o încredințează Nicoletei Ciopraga care concura la interpretare. În 1998 impune primul regulament al festivalului de la Mamaia dar care nu este respectat fapt care-l determină pe Cotabiță să refuze să ia parte la următoarele două ediții considerându-le din start compromise. În 2000 apare pe discul lui Cornel Fugaru „In the name of the music”. În 2002 formează alături de Mihai Pocorschi grupul VH 2. I se decernează Diploma de Onoare a Ministerului Culturii și Cultelor în cadrul Galei muzicale „O zi printre stele”, mai 2002. În 2003 prezintă festivalul internațional Callatis; deține unul din cele mai puternice Fan-cluburi din țară care a fost înființat la București în anul 1991.
S-a căsătorit în 1996 cu Ioana Nagy, cu care are trei fete, Aela și gemenele Eliza și Milena. A divorțat de prima soție în 1997. În anul 2016 s-a recăsătorit cu Alina Gabriela Munteanu.
Din păcate, tot azi s-a stins și folkistul Marius Bațu
Astăzi a încetat din viață și artistul folk Marius Bațu, chiar înainte de un concert programat la Timișoara. Acesta se afla în turneu, având programată o reprezentație la Lugoj. Marius Bațu a fost fondatorul grupului folk Poesis și a colaborat cu formații de renume precum Pasărea Colibri și Holograf, lăsând în urmă o moștenire artistică valoroasă.
[…] citește continuarea pe confesiunileuneifeterele.ro […]