Adevărul despre suferința din iubire

0
2431

Arde, doare, dărâmă, sfărâmă și-n urmă rămân ruine din care, cu greu, mai poți cârpi ulterior câte ceva. Uneori îți iese, arată bine noua alcătuire, dar nu știe nimeni că la bază nu are nimic solid, nimic ferm, nimic sănătos, în ciuda aparențelor. Suferința din iubire este una dintre cele mai grele boli ale sufletului. Ea este rampă de lansare către adâncurile negre ale depresiei, ale pierderii de sine. Și pentru că nu este tocmai trecătoare, trebuie să știi adevărul despre ea.

Suferința din iubire nu trece cu nimic. Pregătește-te să nu te vindeci niciodată. Nu poți decât să-ți oblojești rănile, să-ți plângi de milă, îmbrățișându-ți strâns genunchii sau îmbrățișând strâns alte relații pansament. După ce ai iubit complet, fără urmă de reținere, fără garanție, fără speranță, fără menajamente, fără să ții cont de nimeni și de nimic… ei bine, tot ce urmează este doar un pansament, adesea steril – și-ți mai cicatrizează puțin rana fără a o putea însă vindeca, altădată mizerabil – și rana ți se infectează până la cangrenă. Oricum ar fi, e ceva ce se adaugă peste, e timp plin de alți oameni, alte întâmplări, alte probleme, pe care îl pui între tine și cauza suferinței tale. Un fel de surdină pe care o adaugi pistolului cu care amintirea a ceea ce ai pierdut te împușcă în fiecare zi, mortal. Nu înseamnă că nu te va mai nimeri glonțul, ci că va face mai puțin zgomot când îți va pătrunde încă o dată și încă o dată în carne, sfârâind printre oase și nervi mâncați de dor.

Pleacă urechea la cuvinte blânde și amăgitoare, ai nevoie de ele, ai nevoie să te străduiești să le crezi, deși ele nu sunt decât carcase fără conținut, înșirate pe sfoară în bătaia vântului. Sunetele lor te alină pe moment, căci îți distrag atenția, iar acum chiar ai nevoie de așa ceva… Toate mângâierile și încurajările sunt false, minciuni pioase cum se mai numesc, primește-le cu recunoștință și lasă-te alinată de ele, dar nu-ți fă speranțe deșarte. Nu o dată în plus.

Suferința din iubire te va căpușa o viață întreagă de acum încolo, și nimic cu adevărat nu se poate face împotriva ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

Sunt de acord