Amanta nu e decât confirmarea pe care o căutai

0
4033

Căderea din paradis este arareori bruscă, neașteptată. De obicei este o alunecare lină, cu oarece zvâcniri, dar nu suficient de violente cât să te trezească dacă deja nu ai ochii deschiși. Și totuși, suficient de clare cât să-ți ridice câteva semne de întrebare. Dar dacă alegi să treci pe lângă ele ridicând din umeri, fără să faci nimic, așteaptă-te să dai cu fundul de pământ cât se poate de zdravăn.

De aceea, apariția unei amante în viața de cuplu nu face decât să confirme, „post-mortem”, gravitatea acelor întrebări și îndoieli, precum și urgența cu care, la momentul lor, ar fi trebuit luate în seamă, analizate și transformate în reacții, întrucât nu erau decât semnale de alarmă!

Când dintr-o ecuație cu doi cunoscuți, aceasta se transformă într-una cu trei termeni, dintre care unul este o necunoscută (sau, în cazuri și mai tragice, o „cunoscută”), este semnul că ecuația inițială a dat eroare. Nu mereu fatală, căci ar exista soluții, deși, în general, sunt de compromis; și asta pentru că cele reale presupun un curaj remarcabil din partea tuturor celor implicați și, prin urmare, nu prea abundă.

Amanta este precum ipsosul la renovare, nu face decât să umple găurile din pereți, cele pe care zugrăveala inițială le-a lăsat pentru mult timp, la vedere.

Nu discut aici a cui e vina, căci ea aparține tuturor celor implicați, în procente variabile. Nu spun decât că apariția unei alte femei în viața bărbatului tău nu este o cauză, ci un efect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

Sunt de acord