Amor cu împrumut

Relațiile amoroase sunt uneori mai complicate decât o telenovelă sud-americană, ba chiar și decât una coreeană, așa că nu mai miră pe nimeni fenomenul deloc rar pe care am putea să-l numim, fără teama de a greși, „amor cu împrumut”. Această practică, aparent populară în anumite cercuri sociale, se dovedește a fi o experiență plină de amărăciune și ironie.

Să fii amantă este ca și cum ai împrumuta puțină dragoste dintr-un magazin al inimilor, deschis doar noaptea, iar apoi să afli că trebuie să plătești un preț greu pentru asta. Este ca și cum ai fi o versiune subțire și slabă a iubirii, întotdeauna pe locul doi și niciodată pe primul loc în viața celui pe care îl iubești. Și, da, acest lucru este mai greu decât să încerci să mănânci o supă fierbinte cu o furculiță de plastic.

În acest carusel al absurdității romantice, femeile care aleg să fie amante se regăsesc adesea într-un vârtej emoțional, cum spuneam mai sus, un fel de telenovelă tragică unde niciodată nu sunt protagoniste, ba chiar, uneori, nici măcar rol secundar nu au, ci fac așa, un fel de figurație specială. În loc să fie răsfățate și adorate, sunt ascunse în umbrele întunecate ale relației, așteptând să fie chemate doar când sunt dorite și apoi să fie aruncate la coșul de gunoi al sentimentelor când nu mai sunt necesare.

Femeile care trăiesc acest tip de relație își găsesc uneori confortul în minciuni și amăgiri. Și dacă partenerul ocazional uită să le mai mintă, se mint ele singure și îi găsesc acestuia atâtea scuze, că nici el singur nu ar fi fost mai iscusit în a și le găsi.

Cu toate acestea, nimeni nu merită să fie doar o opțiune de rezervă în viața cuiva. Fie că suntem femei sau bărbați, este important să ne cunoaștem valoarea și să cerem respectul și iubirea pe care le merităm. Pentru că, în final, suntem prea valoroși pentru a fi reduși la roluri secundare în poveștile altora și merităm să fim protagoniștii propriilor noastre vieți, cu toate capriciile și excentricitățile noastre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here