Apropoul sexual, catalizatorul relațiilor de cursă lungă

0
15988

Nu îmi place să dau sfaturi despre relații. Vreau doar să fac o observație. Simplă. Apropourile sexuale au rol de catalizator în cuplu. Nu am inventat apa caldă, e ceva știut. Dar și ceva… uitat.

Foarte des, mai ales în relațiile de cursă lungă, cu cât par mai trainice legăturile – și deci, ai senzația că nu mai e nimic de construit acolo, nimic de cucerit, nimic de întreținut – cu atât sunt mai… casante. Și cu cât ai senzația că ai un proiect solid de viață, cu atât este mai fragil și mai ușor de asediat. Uneori, numai cine nu încearcă nu pătrunde până în inima unei astfel de relații, dărâmând totul în cale doar din neatenție. Căci înăuntru totul este iască. Aceste relații au ajuns deja în punctul mort al mersului din inerție, dar nici măcar în cazul lor, aparent sortit pierzaniei, nimic nu este pierdut. E nevoie uneori doar de o scânteie ca iasca să se transforme într-un foc neașteptat, surprinzător… Ei, bine, apropourile sexuale pot fi acea scânteie.

Majoritatea relațiilor dintre bărbați și femei se mențin într-o promiscuitate mai mult sau mai puțin camuflată. Apropourile cu tentă sexuală plutesc în aer, indiferent cât de sobru este contextul… imposibil să ne dezicem de natura noastră intimă, de pornirile pe care doar le putem ține temporar în lesă.

Culmea e că fix în relațiile de lungă durată, totul e aseptic, curat, „neîntinat”… fix unde era mai multă nevoie de așa ceva, găsești cea mai curată atmosferă de mănăstire… Ei bine, pe acest teren aparent arid, apropourile sexuale fac minuni. Uimesc sincer, încântă sincer, răscolesc sincer și aduc la suprafață senzații vechi, profunde, cărora li se duce un dor nemărturisit…

A, da, nu am menționat, este vorba de apropourile sexuale între partenerii cuplului și nu de cele din afara lui și care, în acest context, până și eu recunosc că nu au nicio valoare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

Sunt de acord