Au 80 de ani și, după ce au rămas văduve, au decis să facă înconjurul lumii

Ellie Hamby și Sandy Hazelip, două prietene din Texas, au reușit o performanță care amintește de celebrul roman al lui Jules Verne: să facă înconjurul lumii în 80 de zile, deși la vârsta de 81 de ani. Vizitând 18 țări, au traversat Pasajul Drake pentru a vedea Antarctica, au zburat cu balonul deasupra Egiptului, s-au bucurat de o plimbare cu sania în Finlanda, au zburat deasupra Muntelui Everest și au explorat Marea Barieră de Corali din Australia.

Pe lângă această realizare incredibilă, aceste amice au devenit vedete în social media datorită contului lor TikTok, „Around The World at 80”, care are milioane de urmăritori și vizualizări, inspirând astfel oameni din întreaga lume cu povestea lor.

Ellie și Sandy erau deja excepționale înainte de a porni în această călătorie. Ellie, crescută la o fermă de grâu și vite din Oklahoma, este fotograf documentarist și conduce în fiecare an o misiune medicală în Zambia. Sandy, care a crescut în Fort Worth, Texas, a început facultatea de medicină la vârsta de 39 de ani și acum este directorul medical al unei organizații de îngrijire paliativă.

Povestea lui Ellie și a lui Sandy este o mărturie despre prietenie, aventură și determinare. În ciuda provocărilor pe care lumea le-a pus în fața lor, aceste două prietene au dovedit că nu este niciodată prea târziu pentru a-și îndeplini visurile și a explora planeta. Următoarea lor aventură, programată pentru 2024, le va duce în America de Sud, unde își vor continua călătoria de descoperire.

Ele dovada vie că vârsta nu este o barieră pentru a-ți trăi viața la maxim. Mesajul lor este clar: nu lăsați frica sau vârsta să vă împiedice să vă trăiți pasiunile și să explorați lumea. Aventurile precum cele ale lui Ellie și Sandy ne reamintesc că prietenia, curajul și deschiderea către noi experiențe sunt cheia unei vieți pline de sens.

sursa: bioguia.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here