Azi, dacă ai bun simț, ești luat de prost

0
4633

În viața de zi cu zi, în interacțiunile online și offline, cu persoane cunoscute, dar mai ales cu cele necunoscute. Așa cum politețea – floare rară! – este confundată la femei cu flirtul de către cercopitecii ce parazitează spațiul virtual, și bunul simț este confundat cu prostia de către majoritatea celor pentru care, dacă civilizația nu s-a înecat în wc-ul din fundul curții, cu siguranță a sucombat în noroiul lipsei de educație.

Azi, cine urlă mai tare, cine înjură mai cu spor, cine bârfește mai mult, cine aduce cea mai șocantă știre, fără să conteze dacă are vreo tangență cu realitatea sau dacă este doar o minciună gogonată, ăla este cel mai apreciat membru al comunității, ăla e ascultat și opiniile lui, chiar și atunci când sunt exprimate agramat, sunt lăudate, preluate și perpetuate.

Cine știe să se cațare pe cadavre – la nivel personal și social – să profite de orice oportunitate, să mintă cu mâna pe inimă, să fure, să înșele și să se dea artistic cu capul de pereții internetului și ai spațiului public, în general, ăla o va duce mereu bine, fiind privit cu respect și apreciat în masă.

Cine, dimpotrivă, încă mai dă semne de bun simț, cine își aduce aminte de responsabilitate, de obligații înaintea drepturilor, cine nu și-a flexibilizat încă coloana vertebrală și are pretenții ca toată lumea să încerce măcar să fie așa, ei, bine, acela e cel mai prost din curtea școlii și va fi scos ca o măsea stricată dintre elementele „bune” ale societății, va fi marginalizat și scuipat, căci astfel de „debilități” nu sunt nici măcar tolerabile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

Sunt de acord