Băbăieți, aveți ceva de spus?

Mamiiii, au!! M-am lovit! Ajutor, mami!! Am ajuns pe blogul unei femei și m-au rănit aceste vorbe care ne doare, cam așa ar putea fi traduse comentariile unora dintre bărbații – mulți, puțini, habar nu am și nici nu mă interesează – care mă citesc. Ce e, dragilor, ați făcut buba la orgoliu? V-ați împiedicat de cuvinte cu care nu sunteți familiarizați, dar ați dedus voi, cumva, că nu e de bine, ca nu pupă undeva cultul masculinității? Tz, tz, ce impietate, nu?

 

Și, pe deasupra, când lăsați din mărinimia sufletelor voastre nobile (că doar așa ie sufletele de bărbați, spre deosebire de cele ale nenorocitelor de femei care vă păcălesc sfânta naivitate cu vorbe dulci și machiaj orbitor pentru ochișorii-vă fragiluți) și totuși vreți să vă băgați în seamă, cerșind la modul agresiv atenție, nu primiți nimic. Vaaai, ce trist!! (sau primiți articolul ăsta, hai că nu e dracu’ așa de negru).

Că chiar așa, cum să-ți permiți, ca femeie, să scrii pentru femei? Cum crezi ca poți s-o faci într-o societate încă sexistă, fără să fii pusă, măcar nițel, la zid?

Băbăieți, aveți ceva de spus? Suuper! La voi pe pagină/site/blog, voi între voi, treaba voastră, și – deși știu că vă cer mult – fără josnicul atac la persoană. Acolo sunteți în siguranță, nicio femeie nu vă va inoportuna cu punctul ei de vedere și nici nu vă va mai speria cu ceva construcții lingvistice greu de digerat, slavă Domnului!

Acesta este un PAMFLET

(PAMFLÉT, pamflete, s. n. Specie literară în versuri sau în proză, cu caracter satiric, într-un limbaj violent și agresiv. – Din fr. Pamphlet. Sursa: DEX ’09 (2009)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here