Bărbate, crezi că știi cine sunt?

Cinică, arogantă, hedonistă… nu, nu sunt etichete puse de alții (sau poate c-or fi și asta, dar e irelevant), ci sunt autocaracterizări. Eu asta am de spus despre o femeie ca mine. Franc, cu toate cărțile pe față, fără false pudori. Fără măști. Inconsecventă în amănunte, dar fidelă principiilor de bază. Principiilor personale, desigur.

Îmi place să mă bucur. Să fiu fericită. Să iau viața în râs. Să nu te iau în serios. E asta vreo vină? Nu-mi pasă, desigur. Știu că ai intuit că voi spune așa. Sunt previzibilă și, uite, asta m-a adus puțin mai aproape de tine, corect?

Dacă mi te confesez, ai senzația că mă cunoști? Ia să vedem!

Sunt…

O femeie ca niciuna alta. Poate că azi am trecut pe lângă tine și ai întors capul după mine, îți aduci aminte? Sau poate că era cât pe ce să te calce mașina atunci când ne-am intersectat pe trecerea de pietoni și tu ai zăbovit mai mult decât era cazul. Poate că sunt vecina ta. Cea pe care abia o saluți pentru că nu îndrăznești să ridici privirea mai sus de pantofi. Sau poate că sunt femeia pe care ai văzut-o la brațul unui cunoscut și până să te gândești cum să îl abordezi, noi am și trecut pe lângă tine, fără să te observăm.

Sunt…

O femeie ca oricare alta. Poate că mă ascund sub vălul de timiditate al colegei tale de serviciu, acea ființă diafană care plutește deasupra lucrurilor, aproape nebăgată de seamă. Poate că sunt fata despre care tu crezi că-ți face ochi dulci și habar nu ai cât de mult te amăgești sau poate că sunt necunoscuta cu care te întâlnești zilnic la semafor și căreia nu-i dedici mai mult de două secunde. Sau poate că sunt chiar… iubita ta!

Bărbate, crezi că știi cine sunt?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here