Când fostul doarme în pat cu tine și actualul tău iubit

0
3222

– Asta sunt eu, Anays, și, deși nu dorm la propriu cu amândoi, în sufletul meu lucrurile sunt tare… triste. Căci mă culc cu un bărbat la care țin, în timp ce-n inima mea o fac cu bărbatul pe care l-am iubit până la descompunere și care a considerat că a primit atât de multă iubire, încât o poate împărți cu tot cartierul, după care, m-a părăsit printr-un SMS. Nu ți-am povestit niciodată asta pentru că a durut prea tare și aveam senzația că dacă o povestesc cuiva, cumva o validez… acum, însă, nu mai suport să tac, și nu că ar fi ce miri ce secret, dar pe mine mă arde (încă) pe dinăuntru…

Așteptam să mă sune că a ajuns jos să mă ia să plecăm în vacanță. Plănuisem turul țării, aveam rezervări peste tot, la multe dintre hoteluri deja plătisem avansul. Eram atât de fericită la gândul că următoarele două săptămâni ne vor aparține în întregime, că vom fi doar noi doi și atât… În schimb, am primit un SMS sec prin care îmi spunea că nu poate să vină, că vacanța noastră nu va mai avea loc pentru că el nu mai poate continua cu relația asta „muribundă”, așa că e mai bine pentru amândoi să-i punem punct aici. Muribundă, auzi? Nu înțelegeam nimic, ba, mai mult, am avut senzația că este vorba de o farsă de prost gust și, în primele secunde, am așteptat să mă sune râzând și să-mi sună „Te-ai speriat? Hai, că sunt jos, te aștept!”. Dar nu a fost așa, după cum poți să-ți imaginezi… L-am sunat imediat ce mi-am revenit cât de cât din impact. Și dacă mă lovea frontal trenul nu m-aș fi chinuit așa… dar, evident lașul e laș până la capăt, căci nu mi-a răspuns la telefon. De fapt, la niciunul din zecile de telefoane pe care i le-am dat de atunci, câteva zile la rând, căci continuam să nu pot să accept că aceasta este noua mea realitate și că adevărul este atât de mizerabil, iar eu, ca o nebună oarbă, nici măcar nu l-am bănuit în deplinătatea hidoșeniei lui, deși semnale fuseseră, că doar îl iertasem de vreo două-trei infidelități… dar, știi cum este să iubești și să vrei să vezi doar ceea ce-ți face bine??

Cert este că, de atunci și până acum – și deja au trecut cinci ani – încă nu am reușit să mai iau legătura cu el și nici să mă despart, cu adevărat, de el. Când l-am cunoscut pe actualul meu iubit, eram încă zombi și am acceptat, cu egoism, să-mi lingă rănile, căci aveam multă nevoie de așa ceva… și, între timp, ce să vezi? Am început să semăn cu fostul meu… la ticăloșie, căci încă nu am curajul să-i mărturisesc că eu nu m-am rupt de ultima relație, că fostul meu doarme în pat cu noi și că ceea ce avem acum nu este altceva decât teatru ieftin. Din partea mea, căci, el, din păcate, este sincer.

Cum naiba, Anays, le potrivește destinul sau cine le-o potrivi, în așa fel că eu nu mai înțeleg nimic?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

Sunt de acord