Când spun „te iubesc” înseamnă…

0
5679

Două cuvinte ce dezvăluie o lume de sentimente, de cele mai multe ori, imuabile. Iar asta ne poate salva sau damna.

Când spun „te iubesc” înseamnă că te accept așa cum ești și nu pentru persoana care ai putea deveni sub influența mea.

Când spun „te iubesc” înseamnă că nu-mi doresc să te schimbi, astfel încât să devii altcineva. Eventual, altcineva care să încapă în standardele societății. Sau doar în ale mele.

Când spun „te iubesc” înseamnă că nu mă aștept să fii perfect.

Când spun „te iubesc” înseamnă că nu mă sperie problemele, vremurile dificile sau stările tale greu de gestionat și astfel nu voi da bir cu fugiții la primul obstacol. Drumul către înălțimi este presărat cu astfel de obstacole, iar renunțarea nu face parte din planurile mele.

Când spun „te iubesc” înseamnă că nu dispun de gândurile, libertatea și voința ta. Trebuie să fie alegerea fiecăruia dintre noi de a veni unul spre celălalt.

Când spun „te iubesc” înseamnă că sunt dispusă să cedez din orgoliu, din mândrie și din ambiția egoistă de dragul bucuriei de a fi cu tine. Căci este mult mai valoros ce putem construi împreună decât separat.

Când spun „te iubesc” înseamnă că accept că nu devin proprietatea ta, că accepți că nu devii proprietatea mea.

Când spun „te iubesc” înseamnă că nu-ți cer nimic în schimb. Iubirea nu este un troc – te iubesc pentru că mă iubești sau pentru că… și aici urmează lista de „beneficii”. Te iubesc pentru că te iubesc și asta îmi aduce o fericire intensă, unică.

Când spun „te iubesc” înseamnă că, deși viața este plină de surprize, nu mereu dintre cele plăcute, sunt pregătită să fac față imprevizibilului. Să lupt pentru noi.

Când spun „te iubesc” înseamnă că am acceptat că nu mai sunt singura ființă importantă din viața mea, fără însă a uita de mine însămi.

Când spun „te iubesc” înseamnă că ai devenit lumina din viața mea. Motivul pentru care mă trezesc dimineața cu zâmbet și mai mare și cu chef de a trăi o nouă zi și nu doar de a o bifa pe drumul către sfârșit.

Când spun „te iubesc” înseamnă că îți mulțumesc pentru toate câte le-am învățat despre mine.

Când spun „te iubesc” înseamnă că am curajul să te las să mă cunoști așa cum sunt, de fapt, fără măști, fără amăgiri, fără șiretlicuri.

Când spun „te iubesc” înseamnă că niciuna dintre tainele cele sfinte ale ființei nu îmi rămâne străină și că un sens nou, vital, i-a fost adăugat existenței mele.

Când spun „te iubesc” înseamnă că nu am trăit degeaba.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

Sunt de acord