Contrastele se atrag! Ai grijă dacă ești frumoasă și deșteaptă!

sursa foto: freepik

Contrastele sunt adesea privite ca o sursă de atracție, așa că nu este deloc surprinzător că mulți oameni se simt atrași de persoane cu caracteristici opuse. Și astfel, intrăm în fascinantul fenomen al „contrastelor ce se atrag”, în care femeile frumoase și deștepte riscă să se găsească alături de bărbați… hmm, cum altfel, ca să mă exprim elegant, proști și urâți.

Femeile deștepte și frumoase par să fie victimele perfecte ale acestui fenomen. Cu inteligența lor strălucitoare și aspectul atrăgător, ele sunt precum magnetul pentru bărbații care nu reușesc să țină pasul nici măcar cu o furnică plină de feromoni. Da, dragile noastre, se pare că bărbații proști și urâți se simt atrași fără jenă de aceste femei care par desprinse din filmele de la Hollywood.

Dar de ce se întâmplă asta? Ei bine, să aruncăm o privire la psihologia din spatele acestui fenomen aparte, oarecum amuzant. Unii teoreticieni cred că oamenii sunt atrași de contraste pentru că asta le oferă o senzație de excitație și noutate. Astfel, femeile deștepte și frumoase reprezintă un contrast puternic în comparație cu bărbații proști și urâți, iar această diferență extremă poate da naștere unei atracții intense.

De asemenea, nu trebuie să subestimăm nici influența culturii și a societății asupra preferințelor noastre. Din poveștile de dragoste clasice și până la filmele romantice, suntem învățați să credem că dragostea adevărată poate să înfrunte orice obstacol, inclusiv diferențele de inteligență și aspect. Nu mai zic de cele de vârstă și situație financiară, că nu are rost.

Dar ce se întâmplă cu femeile deștepte și frumoase care cad pradă acestor bărbați mai puțin și una și alta? Ei bine, unele dintre ele se trezesc în cele din urmă și își dau seama că beau apă rece. Dar altele, probabil, decid să îmbrățișeze contrastul, din motive complet neînțelese, și să vadă unde le duce această poveste. Poate că urâțenia și prostia bărbaților au un farmec pe care nu îl pot înțelege restul lumii, mai ales dacă sunt dublate de un portofel generos. Hai, asta a fost o răutate gratuită, îmi cer scuze!

În fine, ați înțeles, ideea este să fim atenți la aceste contraste și să nu luăm chiar în serios ironiile și absurditățile vieții de zi cu zi. În fond, fiecare e liber să aleagă ce vrea, nu? Sau, mă rog, ce poate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here