Cum dracu’ funcționează o „relație deschisă”?

Dar una „complicată”? Evident, înainte de toate, trebuie să definim termenii. Ce se înțelege prin relație deschisă și ce prin relație complicată. Și dacă aceste tipuri de relații dintre un bărbat și o femeie pot fi considerate relații de cuplu sau altceva.

Fiecare este liber să-și construiască viața cum are chef, mai ales dacă găsește pe cineva compatibil cu care să împartă aceeași viziune și cu care să se combine într-o relație „deschisă”. Relație în care alții vin și pleacă, de parcă ar fi o toaletă publică (că, na, se presupune că sunt și ceva fluide la mijloc), și nu o taină între doi oameni. Și, cu atât mai mult când accepți asemenea cacialma, de ce te-ai mai și lăuda? Doar ca să prinzi „pradă” ușoară, dând de înțeles că la mijloc nu vor fi complicații? Atunci, în realitate, avem un paravan. O parodie, mai exact.

Dar ce te faci dacă în acea relație „deschisă”, unul dintre parteneri habar nu are că este așa? Că nu s-a obosit celălalt să-l informeze și atunci ignoră că prin patul matrimonial se perindă un șir lung de oameni străini ale căror urme, în timp, fac praf demnitatea și sentimentele…

Sau o relație „complicată” este un fel de suntem și nu suntem împreună? Sau un fel de telenovelă, în care fiecare dintre parteneri croșetează și la altceva, astfel că amestecul este unul ușor grotesc, dar sună mai elegant dacă-i spunem „complicat”?

Oricum ar fi… eu, Anays M., nu sunt adepta relațiilor serioase – și citindu-mi cartea o să înțelegeți mai bine de ce – dar dacă ești dispus(ă) să intri într-una, atunci comportă-te ca atare, respect-o și respectă-te… iar dacă ai chef doar de aventură și viață trăită pe margine de cuțit, atunci renunță la prefăcătoria cu relațiile și asumă-ți că ești cine ești!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here