Cum recunoști o amantă de cursă lungă?

2
20615

Ține la tăvăleală și la hârșâială. Ține la scandal și fie știe să încaseze, fie știe să dea în confruntări directe sau indirecte cu soțiile afectate, în încercarea disperată a acestora din urmă de a-și recupera demnitatea și speranțele din chiloțeii cele dintâi.

Are stomac tare și minte slabă, niciodată invers. Suportă bine. Mai ales mizeriile pe care „victimele” masculine le debitează încontinuu, neobosiți, mereu aceleași, de la ticăloșia nevestelor, până la delicatețea și nevinovăția proprii. Bașca minciunile hard-core legate de iminentul niciodată întâmplatul divorț.

Are credință. Multă. Că numai pe ea o iubește, că numai ea contează, dar nu se aliniază astrele și trebuie să mai aștepte, să mai presteze, dar să nu mai pună întrebări și să nu mai facă gât, că doar d-aia fuge el de acasă. Și, mai ales, să aibă răbdare…. și ea are. Multă.

E pro reciclare. Absolut. Doar e și ea o femeie la mâna a doua. Un fel de roată de rezervă, călărită când se poate, pe unde se poate, cât se poate.

Îi place misterul. Exagerat, am putea zice. Relația trebuie să rămână secretă, nu transpiră nimic pe Facebook, nu se trimit mesaje la ore indecente, nu se apelează numărul lui nici dacă e cât pe ce să-și bea cafeaua prin Hades… și lista e lungă, dar ea, conștiincioasă, nu crâcnește, ci execută.

Îi plac valorile. Mizează pe: optimismul descreierat, perseverența în gol și imaginația bolnăvioară care nu-i lasă loc să vadă și realitatea de scenariile fantastice pe care i le creează, de-a năucit-o de cap. Și, că veni vorba de valoare, și-o știe foarte bine pe a ei. 2, 3, 30 de arginți, ceva pe aici sau mai departe, conceptul este același. Atât că nu dă bon fiscal.

Și e modestă. Se mulțumește cu resturi și firimituri, convinsă fiind că așa cum iubește ea, cum ascultă ea, cum alină ea, cum înțelege ea și cum o suge ea, nu o face nimeni. Adevărul e altul, însă…. Căci cum înghite ea tot (rahatul), nu înghite nimeni…

(fragment din „Confesiunile unei fete rele”, volumul 2)

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

Sunt de acord