„Dacă stă cu mine, mă iubește.” Nu zău…

0
2167

Conform logicii feminine, „dacă stă cu mine, mă iubește”. Hmm, să ne gândim puțin, dragi doamne. Chiar credeți asta? Doar faptul că un bărbat conviețuiește cu o femeie sau are o relație de cuplu cu ea înseamnă, automat, și că o iubește? Ce simple, frumoase și ușoare ar fi atunci relațiile dintre bărbați și femei! Cum ar curge laptele împlinirii și mierea fericirii pe toate gardurile, de nu am mai prididi cu adunatul, de ni s-ar apleca de atâta bine, zău…

Însă realitatea ne ferește cu grijă de o astfel de situație, căci există multe motive pentru care și unii și alții alegem să fim într-o relație, dar nu toate aceste motive chiar au legătură cu iubirea… Așa că să nu le ignorăm, chiar dacă ni se prezintă cu măști aparent inocente. Interesul material, interesul social, inerția, comoditatea… și câte li mai câte, tot atâtea motive să nu ne lăsăm duși de nas… Căci problema nu este, de fapt, acest transparent camuflaj al lor, cât dorința noastră de a nu le vedea în lumina reală și de a le interpreta cum ne convine. Dorința noastră de a ne minți cu orice preț. Dorința noastră de a ne auto convinge că suntem iubite, indiferent de premisele reale de la care pornim. Dorința noastră de a trăi o poveste, chiar și inventată, chiar și cusută cu ață albă. Dorința noastră de a le ridica temple și piedestale, fără să vedem că asta nu-i face decât să se îndepărteze tot mai mult de noi, în timp ce ne privesc de sus.

Nu, un bărbat trebuie să fie și să facă mai mult de atât atunci când iubește o femeie. Și cred eu că fiecare dintre noi știe exact în ce situație se află, chiar dacă nu îi place să recunoască adevărul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

Sunt de acord