„De 1 martie, femeile își doresc orgasme, nu mărțișoare!” Nu, zău!

0
3177

Zburdă pe Facebook o maximă burdușită de înțelepciune carnală conform căreia „de 1 martie, femeile își doresc orgasme, nu mărțișoare”. Nu, zău! Femeile își doresc în fiecare zi orgasme, nu doar de 1 martie!!! (ceea ce e destul de firesc), iar asta nu exclude, evident!, bucuria de a primi tandrețe inclusiv sub forma unui mărțișor sau a unei flori (una, mai multe, o tonă, irelevant). Primul, cu ocazia lui dedicată din an, floarea/florile, fără nicio ocazie, pentru că atunci este cu atât mai semnificativ gestul. Și ce dacă un mărțișor nu are valoare? Ce dacă poate a costat 2 lei și e luat de la taraba din colț unde zac alte mii de mărțișoare, la fel ca el, ce urmează a fi dăruite altor femei? Unde e problema? În tradiția considerată desuetă? În gestul ce nu mai validează intenția dacă nu valorează greutatea ei (sau a lui, că e mai bine făcut) în aur?

Mărțișorul e un pretext. E un dar, o joacă, o lumină la sfârșit de iarnă. Un simbol, da, oricât de uzat pare conceptul. Un obiect mic, delicat, inofensiv, ieftin cel mai adesea. Așa, și? El capătă valoare odată ce este oferit. Cât timp zace inert, necumpărat și nedat nu este nimic. Dor plimbat între bărbați și femei, între băieți și fete, între mâini și inimi, uneori încărcat de mesaje pe care cuvintele nu vor îndrăzni să le exprime prea curând, devine magic (exact, nu mi-e frică de cuvintele frumoase, chiar dacă sunt tocite de atâta purtat). Chiar devine magic (sâc)!

Dragile mele, tradiția asta e mișto, n-o călcați în picioare cu așa zise norme feministe, nu scoateți ghearele la înaintare dacă primiți „doar” un mărțișor și nu nu știu ce alte cadouri consistente la care ați visat, nu bravați că voi nu aveți nevoie de gesturi „copilărești”, nu fiți disprețuitoare la adresa celor ce se gândesc la voi și nici nu pozați în post moderniste susținând ceea ce rezumă „citatul” menționat. Ar fi trist să pierdeți o bucurie, nu credeți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

Sunt de acord