De ce amanta e mereu „curvă”

0
12313

Femeile care aleg dintre morală și simțire pe cea din urmă sunt etichetate, automat, drept „curve”. Societatea le hulește, deși „societatea” este alcătuită și din bărbați cu amante. De fapt, totul se învârte în jurul ipocriziei și al salvării aparențelor.

Mai mult, când o femeie acceptă umilitoarea situație de a deveni amantă o face pentru că iubește și nu pentru că ar fi în căutare de senzații inedite prin paturile bărbaților altor femei. Și pentru a putea supraviețui cu ea însăși, de cele mai multe ori, își construiește o argumentație stufoasă – iluzorie, desigur – dar faptul că simte nevoia să se justifice în proprii săi ochi denotă conștientizarea situației și lupta dintre fericire și vinovăție. Nu același lucru se poate spune și despre partenerul ei „bicefal”. În cazul lui, căutarea de senzații tari este cea care primează și rareori este însoțită de regrete. Iar dacă, într-adevăr, și el se îndrăgostește, tot rareori va face o alegere, preferând să rămână în aceleași ape tulburi, căci asta îi convine cel mai mult, nefiind dispus la niciun „sacrificiu” care ar putea să-i afecteze vreun pic confortul emoțional sau material, demonstrând prin asta o extraordinară flexibilitate a coloanei vertebrale, pe principiul „sunt bărbat și mi se cuvine tot”.

Nimic mai fals. Într-o lume a femeilor și bărbaților asumați și drepți, duplicitatea își face cuib doar în coșul de gunoi și nu în inimi. E greu, da, e imposibil, se rupe o lume atunci când viața (sau doar tu, să nu mai dăm vina pe factori externi, intangibili) te pune într-o astfel de situație, indiferent dacă tu ești cel/cea căsătorit, partenerul tău sau amândoi, dar cu alte persoane. Însă trebuie să rupi acea lume, alegând un singur drum, dacă nu pentru a curma suferințe colaterale inutile, măcar pentru o igienă mentală personală…

Dar, câți o fac? Prea puțini… Și cum se „clasează” atunci problema? Simplu – femeia care acceptă să fie amantă e curvă și punct. E numai vine ei… Pe bune, falnici purtători de bijuterii în pantaloni?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

Sunt de acord