De ce e nasol să te crezi mare influențăriță, când ești incultă și agramată

sursă foto: freepik

Cu siguranță, cu toții cunoașteți această fascinantă și paradoxală specie ce se trăiește și se înmulțește pe internet, alcătuită din indivizi ce se consideră a fi influenceri sau lideri de opinie, deși sunt doar niște umbre inculte și agramate, plimbându-se prin întunericul ignoranței și al gafelor monumentale. Da, vă vorbesc despre acei indivizi penibili care se agață disperați de iluzia propriei importanțe și își duc trista existență online, promovând prostia, vulgaritatea și incultura sub masca falsă a autorității și a înțelepciunii.

Acești „guruți” auto-proclamați ai mediului online sunt ușor de recunoscut. Ei inundă feed-ul nostru cu o avalanșă de selfie-uri narcisiste, postări pline de clișee și citate motivaționale preluate greșit de pe Google, și videoclipuri live în care își expun fiecare gând aberant sau moment de genialitate exagerată. Cu toate acestea, realitatea crudă este că, în ciuda eforturilor lor frenetice de a-și susține statutul de „personalitate online”, acești indivizi sunt departe de a fi cei pe care îi pretind a fi.

Incultura lor este evidențiată în fiecare postare, fie prin greșeli gramaticale flagrante, fie prin referințe aberante și incoerente la evenimente istorice sau culturale. Oricât de mult ar încerca să se ascundă în spatele filtrelor de Instagram și a montajelor video elaborate, adevărul este că limbajul lor este adesea mai sărac decât un jurnal de repetent cu un vocabular limitat.

Mai mult decât atât, acești pseudo-influențări și influențărițe se complac într-o aură de vulgaritate și prost-gust care ar face să tresară de rușine și cel mai încrâncenat comediant de televiziune din lumea a treia. Discursul lor este plin de obscenități și expresii licențioase, într-o încercare evidentă de a atrage atenția și de a provoca reacții din partea publicului. Din păcate, uneori, acest lucru chiar funcționează, deoarece mulți spectatori se hrănesc din hrana trivialității și se lasă captivați de spectacolul grotesc al penibilității.

Iar partea tristă este că, în ciuda tuturor acestor imperfecțiuni și lipsuri evidente, unele dintre aceste pseudo-vedete online reușesc să-și construiască un public loial și să-și întrețină iluzia propriei importanțe. Promovând prostia și vulgaritatea, ei devin modele pentru o generație care începe să-și piardă reperele și să-și îndrepte atenția spre lucruri superficiale și lipsite de substanță. Astfel, incultura și trivialitatea devin monede de schimb într-o lume în care ignoranța este încoronată ca rege, iar educația și adevărul sunt aruncate la gunoi.

În concluzie, să te crezi o mare influențăriță sau lider de opinie, atunci când ești doar un produs al ignoranței și al superficialității, este ca și cum ai încerca să construiești un castel pe și din nisip – un efort zadarnic și deșert, condamnat să se prăbușească sub greutatea propriilor sale lipsuri. Adevărata influență și autoritate vin din cunoaștere, înțelepciune și respect pentru valorile autentice, nu din spectacolul ieftin al prostiei și al vulgarității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here