Dragostea în vreme de pandemie

1
5948

Dragoste de sine, de cel de lângă tine, de viață. Ăsta e testul cel mai greu de trecut. Provocarea cea mai vicleană. Calea cea mai scurtă către adevăr. Acum se cern rapid restul dramelor cu iz de cafea băută în tihnă în fața unei zile „normale”, măscuțele îndelung lucrate în ultimii ani, paravanele kitschos pictate și vălurile găurite de molii, dar încă bune de purtat până acum nici zece zile.

Dragostea în vreme de pandemie e, în sfârșit, cea pe care am căutat-o, omagiat-o, idolatrizat-o sau, după caz, fentat-o… căci orice tip de criză te obligă să revii la setările de bază, uneori chiar la cele de dinainte de civilizație, atunci când lucrurile se complică – și asta presupune incapacitatea menținerii balului mascat la care ai participat până acum activ. Treaba devine extrem de gravă, de serioasă și resursele nu mai ajung pentru scălâmbăieli, iar cheful pentru circotecă începe să sufere daune. Cu alte cuvinte, instinctul de conservare își spune cuvântul atât de apăsat, că dincolo de el nu mai poți decât să simți nevoia de real, palpabil, concret pe care să te poți baza. Când totul alunecă în jur, vrei să te agăți de ceva mai solid decât un fir de pai, fie el unul multicolor și altădată la mare preț. Vrei să te agăți de oameni pe bune, de sentimente sincere, vrei să știi că poți avea, mai mult ca oricând, încredere, și că, mai presus de orice, ești în siguranță.

Ah, ador dragostea în vreme de pandemie… Multe dintre cuplurile obligate să petreacă atâta timp împreună – adică să fie acum, la greu, unite – riscă să facă implozie, în ciuda faptului că, pe Facebook, se iubesc de mama focului. Căci dacă e greu de unul singur să respecți rigorile impuse de situația actuală, valabilă la nivel planetar, imaginează-ți cum este alături de o persoană pe care, până acum, dacă e s-o spunem pe-a dreaptă, de-abia ai tolerat-o și asta că vă vedeați, în medie, câteva ore pe zi.

Dragostea în vreme de pandemie…

Ăsta e testul cel mai greu de trecut.

Provocarea cea mai vicleană.

Calea cea mai scurtă către adevăr.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

Sunt de acord