Femeia deșteaptă preferă să fie singură decât să se simtă singură

0
4395

Sună a clișeu, corect? Ok, luați-l cum vreți, nu asta contează… Contează că singurătatea nu e neapărat dușmanul nostru și nici frică nu trebuie să ne fie de ea. Femeile deștepte știu asta și nu acceptă compromisuri doar ca să nu se numească „singure”, fără să țină seama că mai întotdeauna o alegere greșită motivată doar de frica de singurătate o va face să nu mai fie singură, ci să se simtă atât de singură!

Poți fi singură, dar să te simți bine cu tine, să te bucuri de propria-ți companie, să profiți pentru a face lucrurile pe care până acum nu ai avut timp sa le faci, să-ți împlinești visuri amânate și să te bucuri de acele mici lucruri pe lângă care mai mereu trecem, pe nedrept, atât de repede.

Poți fi singură și liniștită, pregătită să te bucuri de fiecare zi, căci nu știi niciodată ce surprize îți poate aduce nu o zi, ci numai o clipă.

Și mai poți fi într-o relație de frica singurătății și să te trezești că, deși teoretic nu ești singură, te simți singură. Singură în închisoarea pe care obligațiile și responsabilitățile unei relații în care nu ești fericită o construiesc pe nesimțite pentru un singur prizonier. Te simți nu doar singură, ci izolată… ah, dacă ai ști cât doare această singurătate de care nu se vorbește suficient de mult și dacă ai ști că este cu mult mai grea și mai amară decât cealaltă în care ești cu tine însăți și libertatea de a face ce vrei, neîncătușată de o relație care nu-ți aduce niciun beneficiu real. Merită sacrificiul?

De aceea zic că o femeie deșteaptă niciodată nu-și va vinde libertatea doar de frica singurătății sau a gurii lumii sau mai știu eu din ce motiv absurd și nici nu va accepta orice relație, numai să nu mai fie singură.

Hei, singurătatea nu este bau bau, dar poate deveni atunci când o trăiești în doi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

Sunt de acord