„Femeie divorțată, caut amant”

1
9504

„În timp ce voi vă pregătiți pietrele, îngăduiți-mi să mă explic. Am avut o căsnicie, să-i spun, normală, din care nu au lipsit nici cele bune, dar mai ales cele rele, așa că am hotărât să divorțez înainte ca lucrurile să degenereze complet. Divorțul, ca toate divorțurile, a fost traumatizant și scârbos. Mi-a fost silă să împărțim toate mărunțișurile, așa că i-am lăsat tot ce a vrut, oricum simțeam nevoia să mă eliberez de orice balast și de toate acele lucruri care mi-ar fi adus aminte de anii irosiți cu un bărbat greșit. Și aici fac o paranteză – dacă simțiți că drumul pe care ați pornit este cel greșit, întoarceți-vă imediat! Cu cât o veți face mai târziu, cu atât vă va fi mai greu, veți vedea.

Și, deși am fost o doamnă, din răzbunare, nu a irosit măcar o ocazie de a mă jigni sau umili. Nu, nu… așa că am mulțumit cerului că povestea asta s-a încheiat până la urmă. Apoi, a urmat o perioadă și mai grea. Să schimbi statutul de la femeie măritată la femeie singură durează. Durează până când te reacomodezi cu tine însăți, până îți reamintești cine ești și ce-ți dorești cu adevărat.

Și după ce am trecut prin infern și purgatoriu, să o iau de la capăt? Nu, mulțumesc! Prefer o relație simplă, fără obligații, un bărbat care să nu-și aducă periuța de dinți la mine în baie – căci nu mai este loc decât pentru una și aceea este deja acolo – și pe care să nu-l iau de soț doar pentru că mi s-a urât singură sau pentru că nu are cine să-mi desfacă borcanele și să-mi repare prizele. O relație care să dureze fix atât cât este frumos, atât cât fiecare dintre noi se simte bine și împlinit. Și apoi, după ce a ieșit de la mine, nu are decât să se întoarcă la viața lui mică, urâtă, grea, de om însurat sau nu, habar nu am și nici nu mă interesează. Nu mă mai interesează…

Ce face? Gândesc ca un bărbat? Ok! Și dacă ar fi așa, ce e rău în asta? Numai bărbații au dreptul – și societatea se înclină în fața lor – să fie egoiști și egocentrici? Hai să fim serioși…”

Dina

1 COMENTARIU

  1. Draga Dina, Iti recomand carte de Elisabeth Haich (Initierea). Sau Vladimir N Megre (Cedrii sunatori…). Serghei Nicolaevici Lazarev am citit eu prima data. Oricum, eu fiind baiat ma pot proteja mai usor. Vreau sa spun ca energia e importanta, nu „mopsul”. Succes !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

Sunt de acord