Fericirea fiecăreia constă în „numai pe mine nu mă înșală”. Cel puțin, până la proba contrarie

0
3645

Nu-i așa? Fiecare femeie este convinsă că, deși toți bărbații sunt porci și-și înșală iubitele/soțiile pe rupte, fără excepție, totuși ea are acasă… excepția! Până la proba contrarie, fiecare femeie ar putea să bage mâna în foc că ei nu i se poate întâmpla niciodată „așa ceva”. Ba, în unele cazuri și după proba contrarie!!! Căci mai comodă este o minciună călduță decât un adevăr rece și lipsit de empatie, corect?

Astfel, deși în juru-i totul se prăbușește, ea are pământ solid sub picioare. Iar pe asta se întemeiază, desigur, fericirea și siguranța ei. Ale oricărei femei! Își compătimește prietena pățită, îi șterge, îngăduitoare, lacrimile și îi oferă un umăr generos pe care aceasta să plângă, cu senzația că e normal așa și nu invers, pentru că ea niciodată nu ar putea să se găsească în vreo situație similară, că doar a tras lozul (unicul!) norocos, iar rolul de compătimitoare i se potrivește mănușă…

Dulce-otrăvită amăgire, dragile mele. Dar și voi aveți dreptate, până la urmă, ce nu știi nu te poate omorî, e ca și când nu ar exista… Și nu e, până la urmă, vorba despre bărbații de lângă voi și comportamentul lor, ci despre percepția voastră și modul în care preferați să vă trăiți propria realitate. Și nu este nimic de condamnat aici, că toate luptăm cu dinții să nu aflăm adevăruri menite să ne muște până la os și atunci brodăm, conștiincioase, povești diafane, care să ne țină loc de viață.

Sau poate tu crezi altceva? Contrazi-mă, te rog!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

Sunt de acord