Gina și Geta

Gina, 73 de ani. Pensionară cochetă, cu fuste până la genunchi și decolteu adânc. Nu poartă sutien – nu a purtat niciodată – că are alergie la plastic, iar cele de bumbac seamănă a chiloți tetra. Bărbătești.

Geta, 51, plecată de 20 de ani în Germania. Modernă, dezinhibată, o plăcere să-ți trăiești viața după ce ai divorțat de un mitocan.

Gina și Geta sunt prietene de-o viață. Acum, Geta a venit la București, în vizită la Gina. Nu s-au mai văzut de câțiva ani, deși comunică des pe Facebook. Dar nu e totuna, pe Facebook nu-ți poți îmbrățișa prietena, nu poți ieși împreună în oraș, nu poți multe… Așa că Geta își petrece scurtul concediu de primăvara în casa Ginei. Au câteva zile la dispoziție pe care fetele și-au propus să le facă… memorabile!

Așa că, în a doua seară, Gina o invită pe Geta la teatru. Puțină cultură nu a omorât pe nimeni. În plus, Geta nu a mai văzut demult o piesă românească, cu siguranță că i-a fost dor. După spectacol, încântată, Geta îi propune Ginei un mic… schimb cultural, așa că e rândul ei s-o invite „undeva”. Și nu, nu este vorba de vreun bar sau restaurant, ci de un altfel de loc. N-o să ghiciți. Dar Geta are, oricum, puțină treabă acolo și, în plus, nu-i strică nici Ginei să mai învețe și ea câte ceva. Și cum Bucureștiul nu duce lipsă de nimic, fetele au găsit repede ce căutau: un sex-shop.

Gina s-a rușinat toată numai la vederea grozăviei, dar Geta, umblată prin lume, știa ce știa, să lăsăm falsele pudori și prințesismele deoparte, că vreau să compar niște prețuri.

Intră în magazin, chicotind ca două adolescente. Vânzătorul – un bărbat bine, sărit și el de jumătate de veac – le zâmbește deschis. Gina e roșie ca o sfeclă, Geta și-a pus ochelarii pe nas și studiază cu atenție artefactele, socotind rapid în minte echivalența prețurilor din lei în euro și invers. Amabil, vânzătorul înțelege ce gen de articole o interesează pe tinerica Geta și îi prezintă câteva modele de vib*atoare. Geta le pipăie cu seriozitate și se decide greu. Între timp, Gina și-a făcut curaj și cască, uimită și încântată, ochii prin magazin. Nu ar îndrăzni să atingă nimic, dar are senzația că a ajuns la fabrica de ciocolată a lui Charlie.

– Uitați acesta, ce textură fină, e flexibil, imită perfect naturalul, zice vânzătorul arătându-i un model modest.

Citește continuarea aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here