Ignoră-l, evită-l!

0
12668

Cum e să te întâlnești întâmplător pe stradă cu un fost? Ca nuca în perete. Cel mai bine, îl ignori. Nu e nevoie să te obosești să treci pe partea cealaltă, poate doar să deviezi ușor traiectoria privirii. În fond, de ce ai pierde timpul pentru o discuție sterilă, adesea incomodă și ciudată, indiferent încotro ar lua-o și cât de scurtă ar fi, cu o persoană în legătură cu care ai decis cu ceva timp în urmă că nu ai ce face?

Iar dacă respectiva relație s-a derulat cu ceva scântei, cu ceva năbădăi și ceva  peste adrenalină, atunci mai abitir ignoră momentul, căci tentația de a continua vreo discuție rămasă în coadă de pește acum niște ani e irezistibilă. Sau explicații… ah, te mănâncă în dinți să-i ceri explicații. Să-i mai reproșezi ceva ce parcă nu a fost bine reproșat atunci sau să mai speli ceva rufe în public, deși sunt de mult putrezite… Evită-l, căci dacă nu o faci tu prima, sunt mari șanse s-o facă el și fără eleganță, în momentul fatidic când este prea aproape ca să te ignore și atunci gestul de a sustrage brusc din câmpul tău vizual va fi cu atât mai ofensator.

Iar dacă este și însoțit de vreo femeie, atunci o luptă grea se va da rapid între cei doi neuroni activi ai săi: pe de o parte, vrea neapărat să-l vezi și să se dea mare cu noua cucerire, să pricepi că el a trecut mai departe și și-a refăcut viața, iar pe de altă parte, îi tremură boxerii pe el ca nu cumva să dai nas în nas cu ea și din coliziune să iasă cam șifonat, căci e clar că nu are scăpare dintr-o astfel de situație.

Sau, dacă, văzându-te, nu i se scoală iar cheful de o cafea și, mai ales, nu numai? Că poate mai vrei să-ți dea o șansă, deși tu te abții cu greu să nu ți se aplece de la ciorba pe care se străduiește s-o încălzească suflând neigienic direct în ea. Sau chiar ești dispusă să-ți dai cât mai repede și mai jos chiloții?

În oricare dintre situații, întâlnirea regizată de un destin mai hahaleră decât însuși fostul nu prea are cum să se termine cu bine, pe termen scurt sau lung.

Așa că îți dau un sfat sănătos: Ignoră-l, evită-l!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

Sunt de acord