Manipulatorul emoțional

Sunt Samuel X și azi am să vă duc în lumea manipulatorilor emoționali, o să despic firul în masculin și în feminin, o să despart apele, pentru că pot și pentru că-mi place să mă fac înțeles, pentru că aveți nevoie și doar pentru că sunteți aici. Nu, în altă parte nu vreau să merg, nu mă simt acasă, nu-mi pasă de alte părți, exact cum nu-mi pasă ce spune lumea când mă judecă fără să înțeleagă, fără să-mi pătrundă spusele, fără să…

În fine, mă întorc la manipulatori și fac asta pentru că ei, într-un fel, procedează exact ca mine, țin oamenii captivi în locurile lor preferate. Da, manipulatorul emoțional găsește o plăcere diabolică în acțiunile lui, în tot ce întreprinde, și asta ne aseamănă, ne aduce împreună și ne determină să continuăm.

Sunt Samuel X și predau sexologia la universitatea gândurilor tale. Da, ai auzit bine, există mai multe facultăți acolo, în căpșorul tău, și una dintre ele este facultatea mentală și doar acolo predau eu. Manipulez, redesenez scoarța, gravez, scrijelesc și, pentru că rimează, și doar datorită acestui motiv, jelesc, deplâng manipulatul. În acceptul meu, manipulatul arată ca o victimă, ca un individ care vede că i se întâmplă ceva, dar nu este capabil să se desprindă de sursa răului și rămâne acolo, savurând din otravă, din drog, cu lingurița. Nici nu moare, nici nu trăiește, cunoaște stări confuze și imită părerea.

Manipulatului emoțional i se amputează vrerea, poți ulterior să-i explici cum stă treaba, dar el o să doarmă liniștit mai departe. Odată înregimentat, manipulatul prinde rădăcini și își însușește ideile vârâte prin manipulate în conștiința lui, crezând că el este emitentul, ajungând să creadă și să nu cerceteze, să pretindă că este nu doar emitent, ci și inteligent. Asta mă fascinează, rezultatul, mă determină să fiu cu băgare de seamă și să plantez în sufletul manipulaților emoțional principii solide, reguli etice, biblice, sănătate incontestabilă și… rușine. Omul care cunoaște rușinea este cel mai ușor de manipulat. Este suficient să-i cunoști temerile și nu mai ai cum să dai greș.

Sunt Samuel X și nu vă pot povesti despre nimic, sunt lipsit de subiect și nu știu ce este predicatul, nu am specializări în domeniile despre care vorbesc și în care mă bag, dar fac exact la fel ca voi, îmi bag nasul peste tot și pretind că știu de toate. Nu-i așa că semănați cu mine? Că ne pricepem la toate? Că suntem la fel? Nu-i așa că ai citit până aici, gândindu-te că deja știai toate aceste lucruri? Ba da, ești inteligent și ajunge să știi să citești, ești, practic, mai dezghețat decât un profesor, doar că nu ai învățat să bați în tobe și să-ți faci reclamă.

Azi școala vieții te îndreptățește să fii tu, să pretinzi cunoaștere. CE? De unde am plecat și unde am ajuns? Mai contează? Pe cine votăm sau iubim? Cu ce femei sau bărbați ne îmbrăcăm peste noapte? Au, stai că oamenii nu sunt haine, iar am greșit. Sunt un ratat, vorba voastră, și mă cert cu rândurile acestea doar așa, pentru că voi nu aveți ce face și vreți să citiți iubirea printre rânduri. Vă anunț că nu ține!

Sunt SX și caut să-mi vând gogoșile cât mai sunt calde, caut femeia în compania căreia să traduc din latina veche…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

* Checkbox GDPR is required

*

I agree