Cui îi e teamă de femeile deștepte?

De ce s-ar teme masculii alfa de femeile deștepte? De ce ar face-o? Nu sunt ei în vârful lanțului trofic? Cum să se teamă ei de cineva și mai ales de… femei? Ce dacă sunt „deștepte”? Se știe că deșteptăciunea nu are nimic de spus atunci când vine vorba de un mușchiuleț bine lucrat și lucios, de o privire pe sub sprâncene, de un fund bombat corespunzător și de un organ reproducător pe măsură, eventual asortate la un portofel gras.

Zău așa? Oricât de bine ar arăta un bărbat, oricât cât de sigur ar fi pe el sau pe banii lui, atunci când nu este sigur și pe mintea sa, s-a terminat! În realitate, majoritatea așa numiților masculi „alfa” se tem de nu au aer de femeile deștepte. Unora chiar nu le pasă, dar și ei sunt conștienți că la prima cratimă lipsă sau plasată pe principiul cum vrea „pwla mea” înseamnă capăt de linie, de aceea nici nu se complică să-și ridice ochii către o astfel de femeie. E, din start, neinteresantă.

Însă majoritatea, ar vrea, dar nu prea are cum.

Căci o femeie deșteaptă nu știe să zică „da, iubi” la tot și nici nu se lasă impresionată de imaginea de șmecher (de toate tipurile, de la cel de bmw alb și shaorma cu de toate, la cel de vacanță în insule și bijuterii).

Căci o femeie deșteaptă nu așteaptă de la partener să-i rezolve problemele și traumele, să o salveze din ce miri ce situații de viață și, astfel, nici nu dezvoltă dependență de acesta.

Căci o femeie deșteaptă este independentă financiar și dacă îi trebuie, își cumpără singură și nu se vinde, indiferent de ofertă.

Căci o femeie deșteaptă nu devine nevastă din umbră, menajeră permanentă, țap ispășitor și treapta pe care masculul alfa să stea cocoțat, ca pe un piedestal pe care, oricum, nu-l merită.

Căci o femeie deșteaptă nu se teme de singurătate și nu e gata să facă orice, doar pentru a avea lângă ea un bărbat și nici nu este dispusă să facă compromisuri sau, mai grav, „pe proasta”, ca doar merge și așa și, în fond, e mai bine cu rău decât fără rău.

Căci o femeie deșteaptă nu-și ridică mai întâi poalele și apoi ochii ca să vadă cu cine are de-a face și nici nu stă să-și plângă de milă ani în șir, în urma vreunei relații.

Căci o femeie deșteaptă trece mai departe, fără isterii, ocolind cu grație, umor și ironie, obstacolele, precum masculii alfa, ce se mai ivesc, din când în când, în calea lor.

3 COMENTARII

  1. A iubi….este de sorginte universala/divina…A iubi nu are nevoie de justificare si nici de un motiv anume…iubesc si atat. Nu poti iubi un partener(ă) doar pentru ca este destept…ori frumos fizic…ori sexi..Alfa si Omega….etc…etc
    Anatole France spunea: ”Nu iubim cu adevarat decat atunci cand iubim fara motive”. In momentul in care cauti motive/justificari…Pentru ce iubesti partenerul(a) deja este o problema…Iubirea este un amalgam de sentimente, trairi sufletesti si…energii care vibreaza in parteneri. Daca nu reusim sa echilibram toate acestea, ne trezim in cealalta extrema a atasamentului …iar atasamnetul prea mare in iubire poate devine toxic si produce boala si suferinta……!!!!!!!!!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here