Mi-am văzut soțul cu o blondă, dar susține că aceasta îl hărțuiește și el e nevinovat

Această mică aventură din viața mea conjugală ar putea concura orice telenovelă locală la capitolul absurditate. Într-o zi obișnuită, cum stăteam eu cu ochii în telefon, ca orice femeie modernă și preocupată de soarta lumii digitale, la măsuța de pe terasa unei cafenele din centru, mi-am ridicat privirea din ecranul strălucitor și mi-am aruncat ochii spre strada de vizavi. Și ghici ce am văzut acolo, printre rarii trecători ai orei amiezii când se presupunea că lumea – inclusiv eu – era la lucru? Da, ați ghicit, soțul meu, dragul meu partener de viață, de mână cu o blondă cu părul lung, care îi flutura în vânt ca într-o reclamă de șampon. Mi-a stat cafeaua în gât și aproape că mi-a alunecat telefonul din mână. Eram șocată, dar tot am reușit să fac câteva fotografii înainte să-i pierd din vedere.

„Ce surpriză plăcută să te întâlnesc aici de mână cu o altă femeie, dragule!”, i-aș fi urlat din toți rărunchii, dacă nu aș fi fost o doamnă Dar sunt una, așa că am înghițit gălușca și am așteptat confruntarea din privat. Mirosisem eu ceva de la un timp și acum nu aveam decât amara confirmare că intuiția nu mă înșală niciodată, spre deosebire de soțul meu,

Și ce credeți că mi-a răspuns el, mititelul meu soț, care tremura ca o frunză în fața acestei acuzații neașteptate documentate cu fotografiile de rigoare? Păi că acea blondă – care în realitate nu este decât un monstru – îl hărțuiește și el e nevinovat! Ha! Ce ironie, nu-i așa? El, bietul suflețel, călărit de o femeie cu un cap mai mică decât el, o femeie pe care, de fapt, el nici măcar nu o cunoștea!

„Te rog, iubita mea”, a gemut el, cu ochii mari și nevinovați, „această femeie a venit de curând la noi în departament și de atunci a început să mă hărțuiască. M-a tot atins pe umeri, pe picior, mi-a tot aruncat zâmbete provocatoare și m-a pus de față cu colegii în situații compromițătoare, șantajându-mă. Eu am fost doar o victimă inocentă în toată această poveste!”

Deci atât de proastă mă consideră soțul meu, încât să-mi toarne cele mai penibile minciuni și să aibă pretenția ca eu să-l cred, ba, mai mult, să-l și compătimesc. I-am sugerat să meargă la Resurse Umane și să depună o plângere pentru hărțuire, dar a sărit de fund și mai tare, îngrozit de ce i-ar putea face monstrul blond dacă el, sărmanul, ar îndrăzni să-și ia apărarea.

Dar așa stau lucrurile când vine vorba de bărbați, nu-i așa? În loc să-și asume responsabilitatea pentru acțiunile lor, preferă să se ascundă în spatele unei povestiri fantastice despre cum sunt victime ale unor forțe malefice, necunoscute și… blonde. Așa că, dragi doamne, dacă vă prindeți vreodată soțul cu o blondă, nu vă faceți griji, este doar o victimă nevinovată!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here