Milioane de euro pentru întârzierea verdictului în cazul de dopaj al Simonei Halep

Toată lumea așteaptă cu înfrigurare verdictul în cazul de dopaj al Simonei Halep. Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) o acuză pe fostul numărul unu mondial de două încălcări ale programului anti-doping, motiv pentru care procesul este unul „complicat”, iar verdictul se lasă așteptat exagerat de mult, dat fiind că audierile au avut loc la sfârșitul lunii iunie. Dubla campioană de Grand Slam a ieșit săptămâna aceasta din top 500, ajungând pe locul 578, rămânându-i doar 70 de puncte în portofoliu. Pe de altă parte, șansele ca românca să participe la US Open sunt aproape zero, ceea ce înseamnă că va rata și ultimul Grand Slam al anului.

„Dar unde sunt milioanele din titlu?” vă întrebați, nu-i așa? Cum unde să fie, împărțite în venituri din reclame între sutele, dacă nu miile de site-uri care în tot acest timp au titrat numai bazaconii bombastice pe acest subiect, doar ca lumea să dea click și să intre pe respectivul „articol” care nu spune nimic, deși promitea din titlu informații inexistente, dar absolut uluitoare, fantastice și mirobolante. De câte ori nu ați citit că „Halep și-a aflat verdictul” sau „X ani de suspendare pentru Halep” sau „Cea mai neagră zi din viața lui Halep. Acum s-a aflat totul” sau „Am aflat în exclusivitate că… (și aici urma o bombă „jurnalistică” de mare angajament) etc, etc? Asta ca să nu mai vorbim de ziarele de „știri” care preiau postări de pe Facebook și le transformă în… știri, exact! Neverificate, eventual și fără precizarea sursei sau… reinterpretate, totul pentru trafic. Dacă la TV-uri încă se mănâncă „turkish delight” (a se înțelege rahat din celălalt) pentru audiență, la fel se întâmplă și în online, pentru trafic. Iar subiectele „grase”, care fac trafic sunt cam astea: boală-moarte, eventual violentă și cu detalii scabroase sau, dacă e de vedetă, cu atât mai bine, nenorociri de orice fel și natură, de la noi sau de la alții, la scară micro sau macro, nu contează, doar să fie cu chestii nasoale, cu distrugeri, cu dezastre, cu răniți, mutilați, morți, zombie șamd, sex – mult sex, chestii cât mai picante, cât mai „nenaturale”, ca să mă exprim oarecum cu perdea, și bârfe pe seama persoanelor publice – ele bifează la mai multe capitole. Desigur că toate temele beneficiază din plin de suculente exagerări și puturoase minciuni („fake news”-urile atât de la modă), așa că noua normalitate este să nu ne mai mire nimic și să înghițim pe nemestecate toate balivernele cu care suntem bombardați și intoxicați zilnic prin toate găurile. Cu cât mai bombastic titlul, cu atât mai mare inepția pe care o ascunde și asta în cazurile „fericite” (luați cu lămâie) în care titlul oricât de mizer ar fi are o vagă legătură cu lăturile din textul pentru care reprezintă moțul. (Despre greșelile gramaticale, mucles, da?, ca să nu fiu cârcotașă până la capăt).

Revenind, până ITIA se va scârma de un verdict pentru Simona Halep și, evident, mult timp după, tastele vor încinge internetul, căci banii nu au culoare și nu contează că poate (sigur) majoritatea dintre mizeriile scrise pentru sfântul trafic nu fac decât să arunce cu și mai mult cu noroi în imaginea unei campioane. Se înțelege de la sine că acei care o fac nu au excelat în viața lor la nimic și nici nu au muncit cu adevărat pentru nimic (că altfel ar fi avut măcar un minim de empatie pentru efortul supraomenesc pe care performanțele le nivel înalt îl presupun) și se mai înțelege tot de la sine că nu suntem noi niciun fel de tribunal sportiv independent menit să judece o astfel de cauză, deci nu nouă ne revin dreptul și responsabilitatea unui verdict, chit că mulți dintre noi am făcut-o deja (pentru sine, în privat sau public, nu contează) hulind atât omul, cât și sportivul, că așa e când ești în turmă, mergi cu turma și pui creierul pe pauză, ca nu cumva să facă, Doamne ferește, scurt-circuit de la gândire…

În concluzie, concluzia vă las pe voi s-o trageți…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here