Orgoliul nu te ține de mână și nici nu-ți încălzește noaptea patul

0
2964

E bine să fii selectivă, să nu cedezi primului venit, să nu-ți ridici fusta la prima ocheadă și să nu cazi la orizontală, cu picioarele desfăcute, la prima replică de agățat. E bine să ții la mândria ta și să nu accepți jumătăți de măsură, firimituri de la masa altor femei, umilințe, jigniri, agresiuni… E bine să nu te lași călcată în picioare și nici să nu cedezi impulsurilor de moment. Da, „carpe diem”, dar mai cu cap, așa. Cu ăla de pe umeri!

E bine să-ți cunoști valoarea și interesele și să te pui mai presus de mofturile te miri cui, cu ochi frumoși și cuvinte meșteșugite. E bine să-ți respecți principiile și să tai răul din rădăcină, de la primele semne, încă de atunci când intuiția zbiară în tine că totul e greșit. E bine s-o asculți, chiar dacă nu-ți convine pe moment, chiar dacă drumul arătat de ea nu pare așa de dulce și de tentant.

Dar nu mai e așa de bine atunci când îți faci far din orgoliu și noțiunea de toleranță și cea de iertare îți sunt complet necunoscute. Căci nu e cale mai rapidă și mai simplă să faci loc în jurul tău și să-i alungi chiar și pe cei pe care, dacă ai fi avut răbdarea să-i descoperi, ți-ar fi putut oferi poate chiar ceea ce cauți…

Cu alte cuvinte, nu te lăsa păcălită de aparențe, chiar dacă acestea sunt dintre cele mai frumoase sau, dimpotrivă, dintre cele mai nefavorabile. Nu ceda tentației de a acționa din impuls, din disperare sau din orgoliu, că nu degeaba se zice să nu te grăbești ca fata mare la măritat. Doar ține cont că oamenii nu sunt perfecți și că merită și a doua șansă, dar nu neapărat și pe a noua. Calea de mijloc e cea mai sănătoasă și poate că, de aceea, și cea mai grea, și cea mai frumoasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

Sunt de acord