Până când este o femeie dispusă să ierte

0
4215

În general, până când este prea târziu pentru propria integritate mentală și sufletească. Iar în cazuri extreme, și fizică.

…până când s-au făcut ferfeniță și pânzele albe de atâta mers până la ele.

…până când nu se mai recunoaște și înțelege că străina care i-a luat locul nu îi vrea decât răul.

…până când nu mai are nimic! Nici bucurie, nici entuziasm, nici visuri, nici dorințe, nici… nimic! Nici măcar pe sine nu se mai are…

…până când simte că moare dacă mai continuă. Și, uneori, chiar și așa… tot continuă!

…până când durerea o alienează și, cu ultimele fărâme de luciditate, decide totuși că a suferit suficient pentru cauze pierdute iremediabil de prea mult timp.

…până când nu mai poate înghite minciunile nici de-ar fi înmuiate-n miere și numai gândul că va fi nevoită să le audă iar îi provoacă greață. La propriu.

…până când dragostea, de atâta peticit, nici nu se mai vede, nici nu se mai simte, căci, cel mai probabil, a murit sufocată. Și nu de azi, de ieri…

…până când totul devine o povară atât de grea, încât evadarea este iminentă, indiferent sub ce formă are loc.

Problema e că o femeie este dispusă de cele mai multe ori să ierte prea mult și prea multe, vreme îndelungată. Iertarea este o virtute și o formă de împăcare cu sine și cu cei din jur, însă, practicată în exces, devine… viciu. Își schimbă polaritatea și, în loc să aibă scontatele efecte benefice, otrăvește. Iertarea folosită la nesfârșit se ponosește atât de tare, că, până la urmă, te face de râsul curcilor.

Problema e că o femeie este dispusă să ierte până când este prea târziu…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

Sunt de acord