Răzbunarea

0
1123

Cineva le făcuse cunoștință cu scopul vădit de a-i cupla. La început, s-au privit cu suspiciune, s-au analizat la rece, și-au pus întrebări de parcă s-ar fi aflat şi unul, şi celălalt la un interviu de angajare (până şi cum se descurcă cu engleza şi franceza o întrebase el, şi asta pentru că, în prezentarea pe care o primise de la cel care le făcuse cunoștință fuseseră menționate şi limbile străine pe care ea le vorbea). Între ei, o diferență sexi de 5 ani, ea fiind mai mare decât el. Dar de când diferența de ani a fost o piedică în calea dragostei?

„Sunt atât de multe cupluri celebre în care ea este cu 10, chiar 20 de ani mai în vârstă decât el și asta nu înseamnă nimic… Nu am (încă) riduri, corpul nu a început (încă) să mă trădeze, nu văd de ce mi-aș face probleme. Și nici măcar nu este (încă) nevoie să  îmi ascund vârsta…” se consola ea în gând, nu fără o urmă de autoamăgire. Căci, nu de puține ori, femeile au nevoie să se automistifice ca să-și poată continua viața așa cum cred ele că merită…

Au ieșit la o cafea. El – de o eleganță aparte, cu maniere considerate azi aproape desuete. Ea – frumușică, expansivă, aparent stăpână pe sine și pe anii în plus. El dă semne că o place. Cochetează discret, vorbind alternativ, în cele două limbi străine pe care ea le cunoaște. Pentru el, ambele sunt native. Pe ea, emoțiile o dezavantajează şi greșește adesea. Pe măsură ce se întâlnesc mai des, ea pierde teren. Se îndrăgostește prostește. El o place, moderat, continuând să fie exagerat de galant.

Pe ea o derutează politețea lui retro şi o interpretează greșit. Începe să-i facă, disperată, avansuri, uitând de tot ce-și propusese, uitând că, dacă alergi după un bărbat, acesta nu se va preface că se împiedică doar ca să-l prinzi… El dă înapoi. Îi prezintă foste prietene, cu intenția de a o descuraja și de a menține relația lor în zona confuză a… nu se știe ce, că ei nu îi era deloc clar! Căci el continuă s-o sune, s-o invite în oraș. Ea e tot mai confuză. Îndrăgostită până peste cap, visează că fug împreună în lumea largă şi că se căsătoresc… Însă realitatea se dovedește cu totul şi cu totul alta, iar el treptat, cu aceeași deja respingătoare eleganță, se retrage din viața ei, abandonând-o…

După ceva timp însă, din senin, își aduce aminte de ea și revine, pe nepusă masă, cu telefoanele… S-o întrebe el ce mai face… Se întâlnesc la o cafea. Altă cafea. Sunt neschimbați. Ei îi bate inima tare. Şi simte că e atunci ori niciodată, așa că își mușcă buzele, își calcă pe inimă și-i face avansuri. El, neclintit, cu un zâmbet impecabil, refuză. Ea știe că şi-a jucat ultima carte. Se despart politicos. Peste câteva zile însă, poate , el o sună, propunându-i să se întâlnească la un eveniment. Şi atunci, ei îi vine ideea. Acceptă, dar nu merge singură, ci însoțită de o fostă rivală ce, printr-un hain joc al sorții, îi devenise „prietenă”, o șerpoaică ușuratică și ochioasă, cu muuult mai tânără decât ea, căreia nu îi rezista niciun bărbat şi al cărei caracter mizerabil era greu de ignorat.

Se întâlnesc, le face cunoștință, iar sufletul ei vigilent de îndrăgostită respinsă îi simte tresărirea. Aceea pe care o căutase în toți acești ani în el, pentru ea. Şi zâmbește amar, mulțumită, știind că și-a atins scopul… Inventează apoi o scuză oarecare şi pleacă, lăsându-i singuri.

A doua zi și-a schimbat numărul de telefon…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

Sunt de acord