Să fii căsătorit înseamnă să rezolvați împreună probleme pe care nu le-ai fi avut dacă nu te-ai fi căsătorit

Ce putem spune despre minunata aventură a căsătoriei, acel miracol al iubirii și compromisului care, paradoxal, pare să aducă cu sine mai multe probleme decât soluții. Da, ați ghicit, scriu acum pentru a analiza acele încurcături hilar de complicate pe care numai căsătoria le poate aduce în viața voastră. Așa că luați o gură mare de oxigen și pregătiți-vă să zâmbiți, pentru că o să vă dezvălui cu o doză de umor ca să pară „doctoria” mai puțin amară, toate aceste „bonusuri” ale căsătoriei.

În primul rând, să ne aducem aminte că înainte de a spune „da” în fața ofițerului Stării Civile, totul părea atât de simplu. Eram oameni singuri, cu problemele noastre relativ controlabile, după care… boom! te căsătorești și te trezești cu o mulțime de chestii de rezolvat. Un prim exemplu simplu ar fi banii. Ați avut nevoie să vă puneți vreodată problema cum să împărțiți cheltuielile, cum să faceți bugetul sau ce să faceți când partenerul vrea să cumpere încă o pereche de pantofi? Da, căsătoria vă oferă șansa de a vă pune în valoare calitățile de contabil și negociator.

Dar nu ne oprim aici. Odată ce sunteți căsătoriți, gândurile devin mai profunde și mai sofisticate. De exemplu, trebuie să luați decizii majore împreună, cum ar fi ce film să vedeți sau ce fel de pizza să comandați. Nu este doar despre a vă asigura că vă iubiți și vă respectați reciprocul gusturile pentru comedia romantică sau pentru cea cu supereroi. Este și despre a vă învăța unul pe celălalt să treceți peste diferențele voastre cinefile.

Alt exemplu. Mai degrabă, o problemă cu adevărat amuzantă – împărțirea sarcinilor casnice. Dintr-odată, treceți de la statutul de persoane independente care puteau lăsa hainele aruncate pe jos sau vasele nespălate timp de mai multe zile, la statutul de parteneri care se întreabă cine a uitat să pună capacul la pasta de dinți sau cine a uitat să scoată gunoiul. Cine ar fi crezut că, în căsătorie, cea mai mare provocare nu este să menții flacăra iubirii aprinsă, ci să menții capacul veceului coborât.

În plus, odată ce sunteți căsătoriți, relația voastră devine subiect de discuții aprinse în cadrul familiei și al prietenilor. Cu toții au păreri și sfaturi prețioase cu privire la modul în care ar trebui să vă trăiți viața de cuplu. Nu numai că veți primi sfaturi nesolicitate despre cum să vă creșteți copiii sau despre cum să vă mențineți căsătoria vie, dar veți deveni și subiectul conversațiilor la întâlnirile cu prietenii. „Ce bine că sunteți căsătoriți, nu?” – veți auzi adesea, ca și cum ați fi câștigat un premiu și nu ați avea de gând să vă ascundeți în spatele canapelei să vă bucurați de liniște și singurătate.

Pe scurt, să fiți căsătoriți înseamnă să vă bucurați de o mulțime de probleme pe care nu le-ați avut niciodată înainte. Dar, lăsând gluma la o parte, nu uitați că aceste probleme aduc și multe râsete, momente pline de emoție și de împlinire sufletească și, mai presus de toate, oportunitatea de a vă dezvolta ca persoane. Și, cine știe, poate că, în final, căsătoria este doar un alt mod ironic în care viața ne arată că nu putem controla totul, dar puteam să ne bucurăm de călătoria plină de surprize pe care o oferă. Deci, iubiți-vă și râdeți de problemele căsătoriei voastre, pentru că, în cele din urmă, ele fac parte din povestea voastră unică. A consemnat Irma, proaspăt căsătorită de șase luni. Mulțumesc, nu-i nevoie să mă felicitați!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here