De ce Macarena mi se pare jignitoare

Sunt Samuel X și înțeleg foarte bine năduful din sufletul femeilor din ziua de azi, dar parcă Macarena asta și-a vărsat tot veninul într-un pahar ce-i vine mult prea strâns pe corp femeii moderne. Atât de strâns încât ea, diva zilelor noastre, se vede obligată să roșească și să admită că vulgaritatea nu este nici asul din mâneca ei și nici măcar reprezentativă întru totul.

Sunt Samuel X și înțeleg foamea de viralitate a acestui secol, înțeleg nevoile artiștilor de a fi recunoscuți și distribuiți, iubiți și admirați, dar a se cocoța pe un asemenea subiect și a se lega la frunte cu nevinovatul mai dă-te-n cele sfinte, fată, da, care fată, da, ce ce atât de revoltată, da, care toate, da, de unde această penibilă unanimitate? „Decât” scuze vă rog să-mi cereți, „decât” libertatea de a mă exprima și eu, „decât” un strop de decență, vă implor, doamnelor, vă respect!

Sunt SX și nu am să cedez unui val penibil în care s-a uitat a picura bunul simț caracteristic femeilor educate, inclusiv celor ce pot afirma că sunt doamne, cplm, inclusiv celor oprimate și maltratate ce găsesc puterea de a ierta pentru că au în suflet mai degrabă bun simț și decență decât nevoie de asemenea versuri, pe alocuri tembele. Arta este un important liant în societate și, evident, rolul ei este de a aduce maselor momente de destindere și de relaxare, pe când această Macarena a spart toate tiparele și a dezbinat societatea, distrugând preț de o secundă liantul dintre bărbat și femeie și asta ca și când relația dintre cei doi ar fi bazată doar pe dispreț și pe sclavie.

Fetelor, există bărbați care vă venerează, care vă sorb din priviri și care ar sta și în cap doar pentru a fi băgați în seamă și iubiți. A lua un nume la întâmplare și a-l terfeli de dragul rimei este o crimă identică cu lipsa de respect a unui amărât față de o femeie. Cântând sau mai degrabă lătrând asemenea aberații, nu avem cum să aducem un plus de valoare în societatea din care facem parte. Nu neg că femeile maltratate din țara asta au nevoile lor speciale, nu neg că se impun legi mai drastice și o protecție sporită împotriva abuzului venit din partea unor bărbați, dar generalizarea este la fel de periculoasă și riscă să genereze în societate fisuri greu de reparat.

Sincer să fiu, până la ora la care am ascultat acea piesă, nu auzisem de ilustra interpretă și sunt sigur că nici voi, cei mulți, nu ați știut de ea. Nu o să-i dau numele în semn de protest. Consider că sunt un bărbat care, din prea mult respect pentru sexul frumos, se simte profund jignit de o asemenea grosolănie ce, din păcate, a inundat internetul și s-a viralizat mult prea repede. Oare înțelegeți că o grămadă de tineri și de adolescenți au avut ocazia nefericită să asculte această aberație, oare suntem conștienți de răul generat?

O vorbă plină de înțelepciune îndeamnă omul normal și moral să nu-și spele rufele în public. Știți de ce nu în public? Clar, nu de rușine! Nu în public pentru că el, publicul, nu are nici măcar o urmă de vină pentru că există genul de specimene precum Mirel, Georgel, Ionel, Viorel sau pur și simplu EL, un el alterat. Dați vina pe specie, aplaudați sau apostrofați curajul interpretei, faceți cum știți voi mai bine și încercați să uitați cât de nevinovați suntem pentru că, în definitiv, suntem toți vinovați. Prea repede și prea ușor arătăm cu degetul sau aruncăm cu piatra. Mirel are stofă de victimă, dar croitorul a exagerat când a tăiat mult prea strâmb costumul. Să-l purtați sănătoși!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here