Secrete de soție: „Cine e străinul ăsta?”

0
4299

Nu, nu mă refer la soțul meu și la înstrăinarea care apare chiar și în cele mai solide căsnicii. Mă refer la cel care-mi face avansuri, la bărbatul ce mă privește cu ochi dulci, deși sclipirea verighetei de pe degetul meu ar trebui să-l trăsnească pe loc. Nu știu dacă ați observat, dar bărbații nu se tem de verigheta de pe degetul unei femei, cu condiția ca acea femeie să nu fie soția lor.

Dimpotrivă, văd în ea drumul către aventura fără obligații. Garanția că a, doua zi (sau a noua lună), nu vor fi nevoiți s-o ia de nevastă. Pașaportul către un rai al desfătărilor interzise, dar fără notă de plată la sfârșit. Și atunci, în loc să dea un pas în spate când se află în fața femeii altui bărbat, dimpotrivă, fac unul înainte. Cumva și spiritul competitiv care-i caracterizează își spune cuvântul, căci intră, inconștient, într-o competiție cu deținătorul de drept al inimii femeii. Să-și și să le demonstreze (ei, lui oricui), că ei sunt cuceritori prin excelență, că lor nu le poate rezista nicio femeie și că le sunt superiori viitorilor încornorați prin simplu fapt că, la un moment dat, dacă se întâmplă ca femeia să le cedeze – și se întâmplă, stați fără grijă! – au fost preferați. Nu contează că au fost preferați pentru câteva minute (ore, zile), și nu pentru o viață, important e că ei au bifat încă una în palmares și că pot trece mai departe (sau nu, dar asta este altă poveste la care voi ajunge curând).

Paradoxal, dar o femeie măritată este mult mai atractivă decât una liberă. Nu e disperată, nu se agață ca o lipitoare de bărbați, nu are multe pretenții (puține și clare!) și nici nu vine la pachet cu o listă lungă de responsabilități la care să-l înhame pe bietul bărbat. Numai avantaje, corect?! Așa că nu știu de ce mă mir că verigheta mea, în loc să țină balele bărbaților pe propriile tricouri, acționează ca un magnet asupra lor. Oricum ar fi, ei sunt datori să încerce și eu sunt datoare să… vă spun data viitoare!

Irma

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

Sunt de acord