„Parcă ești mă-ta!”

0
1331

Nu era nevoie de studii – deși s-au făcut – pentru ceva ce știm cu toții, mai ales… bărbații!

Ce înseamnă însă asta? Că, noi, ca femei, undeva puțin după 30 de ani, ne trezim vorbind și comportându-ne la fel ca mamele noastre atunci când eram doar copii, fie că asta ne place sau nu, că descoperim că preparăm aceleași feluri de mâncare și că începem să împărtășim aceleași opinii. Sună… terifiant? Dacă ne gândim că în adolescență și prima tinerețe facem totul neapărat pe dos față de părinții noștri, doar ca să nu semănăm cu ei, iar, cu timpul, ajungem de unde am plecat, nu mi se mai pare de speriat, ci… de-a dreptul amuzant! Un fel de ironie a sorții, nu? Dar, după cum au dovedit niște studii recente, este, până la urmă, un proces normal.

Atunci când, la rândul nostru, devenim părinți, optica ni se schimbă radical, revenind, fără să ne dăm seama, la același model de educație cu care am crescut, mai ales că ne înhămăm la responsabilități pe care nu le-am avut până atunci și pe care, în general, nu știm cum să le abordăm altfel.

În plus, înaintând în vârstă, corpul se schimbă și el – ca să nu zic că îmbătrânim – în timp ce prioritățile cunosc, la rândul lor, modificări substanțiale. Așa că nici nu ar trebui să ne mai mire când începem să preferăm ceea ce înainte ne scotea din minți la mamele noastre și să ne comportăm cu copiii noștri la fel cum ele s-au purtat cu noi. Ceea ce nu este neapărat un lucru rău…

Mai în glumă, mai în serios, totuși tendința prezentului este să amânăm momentul maturizării și al maternității cu cât de mult posibil, în timp ce momentul primelor îmbunătățiri corporale (știți la ce mă refer, de la injecții cu botox și acid hialuronic, la operații estetice) vine tot mai rapid. Măcar în ceea ce privește această tendință, cu siguranță nu vom semăna cu mamele noastre!

Amalia Sin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

Sunt de acord