Te-ai despărțit de partener, iubit sau amant și nu știi încotro să o apuci?

Te-ai despărțit de partenerul tău, iubitul sau amantul pe care l-ai avut și nu știi încotro să o apuci? Ai ajuns să suferi și să blestemi ziua în care l-ai cunoscut? Este vremea să te oprești! Tu ai toate răspunsurile la problema ta, dar, dacă te afunzi în durerea momentului, nu o să poți trece prea ușor peste calvarul ce stă să pună stăpânire peste viața ta.

O despărțire nu este sfârșitul vieții, o despărțire nu este mereu rău venită, o despărțire poate fi gestionată ca un nou început, iar pentru a ajunge acolo, la acel nou început, ai nevoie de un plan, de o rețetă care să te pescuiască din apele tulbure ale iubirii și să te ducă spre liniște, spre mulțumire, spre controlul de care ai nevoie în viață.

Nu, aici nu avem rețeta perfectă, nu o să apelăm la minciună pentru a te ține captivă sau captiv, nu ne dorim acest lucru, aici doar sugerăm anumite concepte, ipostaze, feluri de a reacționa, aici simulăm realități paralele, variante multiple, aici derulăm povești și unele dintre ele s-ar putea să vină și cu răspunsuri potrivite pentru tine.

Repet, sunt Samuel X și generez scenarii, care mai de care mai idioate și mai năstrușnice, atât de variate încât ai să crezi că personajele mele sunt reale, te vei trezi vorbind cu ele și scriindu-le, dar asta nu-i o problemă, singurătatea doare și noi avem grijă să nu-ți petreci momentele dificile în singurătate.

Reiau așadar, despărțirile sunt generatoare de durere, o durere sufletească ce se poate adânci. Prima ta datorie este să te ferești de singurătate, să povestești cu prietenii, să te eliberezi și să eviți întoarcerea spre cel ce te-a abandonat, părăsit.

Sunt Samuel X și te invit să-mi povestești prin comentarii scurte ce te-a durut cel mai tare când te-a părăsit iubitul sau iubita. Nu ai de ce să te rușinezi. Toți am fost părăsiți și abandonați, toți ne-am despărțit de cineva drag cu care am fost într-o relație. Despărțirile sunt cu atât mai grele, cu cât ai stat mai mult cu un iubit, cu un soț și chiar cu un amant. Despărțirile aduc în prim plan frustrarea și regretul, aduc cu ele ura și răzbunarea, dar, dacă te gândești mai bine, pot aduce liniștea, pot înlătura tot ce nu-ți plăcea în acea relație. Nu cred în relațiile perfecte, cred mai repede în genul de relații generatoare de iubire sau de stres, de nemulțumire.

Atunci când pui punct, ar fi mai bine să judeci corect și să nu te tot răzgândești. S-ar putea să-ți faci mai mult rău decât bine atunci când nu ești capabil să mergi mai departe. Despărțirile sunt nocive, toxice, se cuibăresc în viața noastră și ne hrănesc cu singurătate. Fiecare individ are nevoie de imunitate sporită la singurătate, are nevoie de spațiu propriu și de un cap pe umeri pentru a trece peste. Da, este benefic să treci peste, să abandonezi epava și să privești spre viitor. Uită de vechi și îmbrățișează noul, menține distanța de fostul partener, îndepărtează-te de lucrurile și locurile ce-ți aduc aminte de fostul partener, gestionează durerea emoțională în mod corespunzător, gândește intens la experiența avută, dar nu te lăsa pradă obsesiei.

Da, sunt Samuel X și am cunoscut durerea de câteva ori. Te sfătuiesc să ai grijă de tine în momentele dificile și să nu te abandonezi, să-ți construiești un nou viitor, uitând și îngropând trecutul. Nu sunt un sfânt și nici o victimă, sunt om și am fost părăsit sau am părăsit. Am încercat să vizualizez fiecare relație și să învăț ceva din ele. Unele despărțiri mă mai dor și acum, au lăsat cicatrici pe care sunt dator să le port cu mine și de care nu am cum să mă despart. Despărțirile sunt catalizatoare pentru noi porții de fericire.

Vezi? Eu încă mai caut femeia în compania căreia să traduc din latina veche! Tu de ce te-ai opri? De ce nu ai trece mai repede peste și nu ai profita de timpul pe care îl ai la dispoziție? Sunt SX și te anunț că viața este mult prea scurtă pentru a o dedica suferinței. Ieși la vedere, aruncă o privire pe stradă și fă-ți noi prieteni, acum ești datoare sau dator să savurezi clipele de libertate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

* Checkbox GDPR is required

*

I agree