Un bărbat explică adevărata teorie din spatele motivului pentru care timpul pare să fi trecut atât de repede din 2020

Mai simte cineva că 2020 a fost acum mai puțin de patru ani? Mai are cineva senzația că zilele sunt lungi, dar anii sunt incredibil de scurți?

Dacă vă amintiți acele zile îndepărtate din 2020, nu vi se pare că au trecut patru ani întregi. Și totuși, suntem la doar câteva luni distanță de cinci ani de la începutul deceniului nostru actual.

S-au întâmplat multe din 2020 încoace, dar, într-un mod ciudat, mulți oameni simt că aproape nu a trecut deloc timpul.

O teorie spune că evenimentele din 2020 ne-au îndepărtat și mai mult de lumea reală și ne-au cufundat mai mult într-un spațiu digital, dând senzația că ultimii patru ani nu au fost chiar atât de reali.

Altcineva a sugerat teoria unei „vârste de blocare” care ne face să simțim că avem o vârstă diferită de numărul real de ani de când existăm.

De exemplu, Joe Harker, autorul acestui articol, are 30 de ani, avea 25 de ani când a început pandemia și s-ar putea să se fi întrebat în mai multe rânduri unde naiba a dispărut jumătatea de 20 de ani.

Altcineva a sugerat acum o altă teorie cu privire la motivul pentru care se simte că timpul a trecut mai repede din 2020, și se numește „teoria percepției timpului”.

Thomas Mulligan a spus: „De-a lungul vieții noastre, modul în care creierul nostru percepe timpul se schimbă. Există câteva lucruri diferite în joc aici. Unul este cel mai evident: la prima ta aniversare, un an reprezintă 100% din viața ta. La a doua, un an reprezintă 50% din viața ta. În momentul în care împlinești 20 de ani, un an reprezintă cinci procente din viața ta.”

Asta ar însemna că bucățica de viață memorabilă dintre 20 și 25 de ani ar reprezenta o cincime din timpul petrecut în această lume, în timp ce perioada cuprinsă între 25 și 30 de ani reprezintă acum doar o șesime din ea, deși a durat la fel de mult.

În esență, cu cât înaintezi în vârstă, cu atât mai mult ai impresia că timpul se scurge mai repede, pe măsură ce percepția noastră asupra lui se schimbă.

Gândiți-vă la zilele de școală, când un semestru părea să dureze o veșnicie, iar acum sunt doar câteva săptămâni din calendar și s-ar putea să vă întrebați de ce părea o perioadă atât de lungă.

Cronologia în sine nu s-a schimbat și continuă să meargă în același ritm, doar că ești mai departe în viață decât erai în 2020 și, prin urmare, ideea ta despre cât de lung este un an în viața ta s-a micșorat destul de mult.

Înfricoșător, nu-i așa? Din fericire, există o posibilă soluție, aceea de a-ți face viața „cât mai interesantă pentru cât mai mult timp posibil”.

Se spune că timpul zboară atunci când te distrezi, dar când te gândești la amintirile tale, pun pariu că momentele în care făceai ceva cu adevărat unic și interesant sunt cele mai vii, în timp ce timpul intermediar dedicat rutinei tale pare acum că a trecut într-o clipită.

sursă: ladbible.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here