Un fotograf prezintă corpul feminin în starea sa naturală

De la apariția fotografiei contemporane, unii artiști au ales să conteste convențiile de frumusețe impuse de societate. Ben Hopper, portretist și fotograf conceptual, a fost unul dintre pionierii acestui curent. Seria sa, intitulată „Natural Beauty” („Frumusețe naturală”), surprinde autenticitatea femeilor care se afișează cu păr la subraț, sfidând astfel așteptările tradiționale. Într-o lume în care normele referitoare la corpul feminin sunt în continuă schimbare, tot mai multe femei, atât în viața publică, cât și în cea privată, îndrăznesc să își celebreze imperfecțiunile ca simboluri ale puterii și împuternicirii.

Potrivit lui Hopper, seria „Natural Beauty” a început ca un eseu fotografic conceput pentru a provoca status quo-ul frumuseții feminine în publicitate și modă.

Imaginile din această serie contestă standardele convenționale de frumusețe, expunând părul axilar și dezvăluind o vulnerabilitate aparte.

Pe pagina oficială a fotografului, se menționează că scopul proiectului este să ofere spectatorului o nouă perspectivă asupra feminității, frumuseții, iubirii de sine și acceptării.

Proiectul și impactul mișcării „body positive”

Proiectul lui Ben Hopper a devenit un catalizator pentru mișcarea culturală și socială cunoscută sub numele de „body positive” („acceptarea corpului”), în cadrul căreia femeile își revendică frumusețea corpurilor lor fără să se conformeze stereotipurilor tradiționale.

Această mișcare promovează acceptarea părului corporal, a vergeturilor și a cicatricilor în rândul populației generale – aspecte care sunt de obicei șterse prin retușuri în industria fotografică de modă și frumusețe.

În contrast, industria modei și a frumuseții are tendința să elimine complet părul corporal al femeilor, o practică pe care mulți susținători ai lui Hopper o consideră „nefirească”.

Testimonii care inspiră

Mărturiile modelelor implicate în proiect au ajutat alte femei să înțeleagă stigma asociată cu părul corporal și să își exprime oboseala provocată de cerința de a-l îndepărta periodic pentru a „se încadra în standardele de frumusețe acceptate social”.

„La 16 ani, am încetat să mă epilez. Odată cu pubertatea, perspectiva mea s-a schimbat. Am început să explorez feminismul și am descoperit că acesta merge dincolo de slogane și reclame care promovează un ‘ideal de frumusețe’. Am învățat că multe femei aleg să își lase părul să crească în mod natural, iar acest lucru nu le diminuează frumusețea sau senzualitatea”, a declarat una dintre modele.

sursa: genial.guru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here