Asta sunt

0
11638

Dacă mă întrebi câți ani am, nu-ți răspund. Ce te interesează? Eu nu-mi măsor viața în ani care trec, ci în iubiri – consumate, incandescente, neîntâmplate. Le port cu mine ca pe niște tatuaje. Și știi cum e, cu unele te mândrești, de altele știi că ar trebuie să-ți fie rușine, deși nu-ți e, dar… toate sunt ale tale și asta este singurul lucru care contează.

***

Sunt pragmatică și hedonistă. Și ușor cinică, recunosc. Nu mi-e frică să recunosc, asta sunt și de schimbat nu mă mai schimb, căci sunt cea mai bună variantă a mea. Sau a alteia. Când o să mor – și asta, desigur, nu e doar o supoziție, ci o certitudine – se vor fi terminat toate. Iar eu am de gând să aștept moartea cu fusta ușor șifonată, cu buzele răsfrânte de atâtea sărutări furate sau oferite, cu carnea dulce-obosită de atâta frământare sălbatică și cu sufletul în curul gol.

***

Femeia nu este într-un singur fel. Nu poți spune despre ea că este doar „așa” și atât. Femeia are mai multe fețe. Uneori, mai multe decât haine. Și-n fiecare zi folosește una distinctă. Ce dacă cea de azi o contrazice pe cea de ieri? E la fel de mult ea „însăși”. Toate aceste manifestări și simțiri alambicate, contopite, amestecate alcătuiesc un întreg flexibil, magnetizant și greu de înțeles pentru mințile liniare, în două dimensiuni – sex și mâncare – ale unora dintre bărbați.

O femeie nu se poate defini prin ochii unui bărbat ce o privește lacom. O femeie se poate defini doar prin ochii bărbatului ce o iubește lacom. Și tot mai rămâne loc pentru manifestări necuprinse de niciunul dintre aceștia. Să nu aveți vreodată pretenția că puteți cuprinde în gânduri sau imaginație esența completă a femeii.

***

Îmi aprind o țigară. Primul fum are întotdeauna un gust aparte. Profund, curat, îl inspir până la granița dintre extaz și agonie, fără milă. Așa și trăiesc, fără milă pentru consumabile. Trupul însuși face parte din categoria consumabile. Așa că mi-am propus să-l consum cu patimă și desfătare. Conștientă de fiecare mișcare, gest, decizie, alegere. Pentru că așa vreau eu.

(fragment din volumul „Confesiunile unei fete rele”, volumul 1, publicat aici)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

Sunt de acord