Bărbații nu dau doi bani pe romantism, doar se prefac până obțin ce vor

0
4156

Depinde, desigur, de ce vor. Unii, doar o aventură sau doar de-o bifă la pat, rapid, într-o oră, că apoi e meci, berea cu băieții sau poate îl așteaptă nevasta cu masa pusă – iar aici, situația se tranșează de la sine; alții, însă, relație sau chiar căsătorie – iar aici situația e ceva mai tristă. Însă și unii, și alții, în majoritatea lor, înghit și simulează, ca un elefant pe vrafuri de credibili și de grațioși ce sunt, toată povestea cu romantismul, până când își ating scopul. Apoi, dintr-odată, răsuflă ușurați, aruncă cât colo cu masca și-și revin în fire… Doamne, ce bine e să fii tu însuți, parcă îi aud murmurând, în timp ce dau cu piciorul florilor, cadourilor mai mici sau mai mari, dar neapărat frumos ambalate, cinei în doi și ideii de „fă-i o surpriză”. Lasă că, de acum, poate să-și facă și singură, dacă îi trebuie, că e măricică și vaccinată (sau nu, dar asta e altă poveste). Ce atâta sirop, ce atâta copilăreală inutilă, suntem adulți cu obiective clare, cu responsabilități (teoretic, na), cu treabă multă, ce să mai lungim vorba, și fără timp de pierdut cu prostii zaharate. Fac rău la sănătate, s-a și demonstrat.

Vă sună cunoscută paradigma? Cam așa, adevărul ne incomodează, ne strânge la subraț și pe sub burtă, dar dacă îl băgăm sub preș, ca pe un rahat, tot nu rezolvăm nimic, dar parcă e mai dulce să continuăm minciuna. Nu mă mai minți tu? Nicio problemă, dragule, mă mint singură… că tu, de fapt, ești romantic și sensibil la dorințele și nevoile mele, dar, ce să vezi, nu ai avut timp că muncești foarte mult tot pentru mine. Merge?? …cam da.

Asta este, bărbații sunt romantici atâta timp cât urmăresc ceva și apoi li se gată romantismul (și-ncepe reumatismul!!, dar, iarăși, și asta este altă poveste). Dar poate că, în loc să ne mințim singure, am putea să-i tragem delicat și discret de… mânecă? …de ureche? …de… ceva, nu contează, și să să le reamintim că o relație, dacă nu este hrănită de ambii parteneri, se usucă și moare? Și că romantismul, oricât de desuet îl văd contemporanii sufocați de modernitate, administrat în dozele potrivite, face minuni?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

Sunt de acord