Bărbații s-au cam săturat de atâtea lamentări, să știți

0
4105

Iubită Anays,

(dacă îmi permiți să-ți spun așa), te urmăresc de ceva timp și, luând exemplul Dinei, m-am încumetat să-ți scriu și eu, deși nu sunt nici amantă, nici soție înșelată și nici măcar… femeie! M-am gândit însă că punctul de vedere al unui bărbat (nu contează cum mă cheamă, sunt unul din mulțime, dar știu că vorbesc în numele multor bărbați) poate echilibra puțin avalanșa de lamentări feminine de care m-am lovit în ultimul timp, nu numai la tine pe site (în anumite articole, ce-i drept). Ce vreau, de fapt, să spun este că ne-am cam săturat de atâtea văicăreli și victimizări. De așa-zisa literatură feminină în care nu faceți altceva decât să vă plângeți și să vă consolați reciproc cu privire mai ales la ticăloșia bărbaților, dar și a altor femei de tip „cealaltă”. Știi la ce mă refer, nu?

Dragile noastre, v-ați gândit vreodată că dacă ați face pauză de la această litanie non-stop și v-ați propune măcar pentru o perioadă limitată să ne priviți ca pe partenerii voștri de viață și nu ca pe acei „porci” și „boi” care vă fac viața un calvar, poate că situația voastră/noastră ar fi complet diferită? Iar dacă ne-ați trata cu mai multă încredere și bună-voință, renunțând și la tipica cicăleală, modificându-vă astfel perspectiva, eu, ca bărbat, vă pot spune că multe lucruri se pot schimba. În bine!

Încrâncenarea asta care există de multe ori în cupluri între femeile victimă și bărbații asupritori nu face decât să sape atât de mult relația, încât divorțul devine iminent, în timp ce iubirea o ia la sănătoasa, de nici urma nu i se mai zărește. Știu că nu vreți să ajungeți acolo, cum nu vrem nici noi… Nu neg că și bărbații au partea lor de vină, desigur că o au, dar dacă nimeni nu începe de undeva să facă ceva împotriva acestei degradări, să conștientizeze dezastrul, să-și iasă din rol, să vrea să salveze ce se mai poate salva și, în același timp, să construiască ceva pozitiv în cuplu, atunci suntem pierduți cu toții.

Eu am încredere în femei. În intuiția lor fantastică, în priceperea lor de a face pământul să se învârtă și-n jurul lunii, dacă asta vor, în eleganța spiritului lor și, mai ales, în puterea pe care o degajă, chiar dacă uneori nu sunt conștiente de ea, iar alteori o neagă. Eu am încredere în femei atunci când, în loc să se văicărească, deschid ochii și se apucă să trăiască cum știu ele s-o facă mai bine.

Mulțumesc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

Sunt de acord