By the way, hai siticr!

0
3363

Sunt câteva lucruri pe lumea asta pe care ar fi bine să le ținem doar pentru noi. Iar dacă nu o facem, trebuie să ne asumăm urmările. De obicei, secretele sunt cele ce ne vulnerabilizează. Atunci când ne destăinuim, punem la îndemâna celuilalt părți din suflet, bucăți de viață. Puțini vor avea delicatețea să nu le dea cu piciorul, puțini vor avea capacitatea de a le înțelege.

Ba, mai mult, să ne așteptăm să fim atacați tocmai cu încrederea pe care le-am oferit-o, tocmai cu cuvintele noastre, tocmai cu destăinuirile noastre. Și când va veni acel moment – căci aproape întotdeauna vine! – nu trebuie să ne certăm, să argumentăm, să ne prezentăm punctul de vedere, căci ar fi un consum nejustificat de timp, de emoție, de nervi… Trebuie lăsați să greșească, să se bălăcească în propria prostie! Uneori vor ataca și fără să afle vreun „secret”, fără să știe cine suntem, ce vrem, ce putem, ce facem… Vor proceda exact cum procedează nenumărați indivizi care judecă o carte după copertă, fără să fi citit măcar un rând din acea carte, dar care nu se sfiesc să arunce cu lăturile din sufletul lor, presupunând cu imaginația-le defectă și limitată la propriile obsesii și perversiuni despre ce ar putea fi vorba.

Înțeleg că e greu să citești, sunt multe litere una lângă alta și efortul ăsta te adoarme, înțeleg că este greu să cunoști un om, dar nu înțeleg de ce este atât de ușor atacul la persoană când ești complet pe dinafară, când nu ai nici cea mai mică idee clară și corectă despre subiect! Ce-i drept, în schimb, ai foarte multe jigniri și înjurături la purtător și vrei să demonstrezi lumii ca știi sa le folosești, deși nimeni nu te-a băgat înseamă, deși nimeni nu are nevoie de bârfa și de excrementele tale lingvistice.

By the way, hai siticr!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

Sunt de acord