Campionii divorțurilor

sursa foto: freepik

În această lume a relațiilor, există o categorie distinctă de oameni care au transformat divorțul într-o adevărată artă. Acești „campioni ai divorțurilor” sunt acei indivizi care tratează căsătoria ca pe o achiziție temporară, pe care o fac și o desfac după bunul plac, fără să le pese de implicări și de suferința partenerilor.

Pentru acești campioni, căsătoria este mai degrabă o experiență de consum rapidă, decât o angajare pe termen lung. Se căsătoresc cu aceeași ușurință cu care ar comanda o pizza, iar apoi se despart la fel de rapid, fără niciun regret sau remușcare.

Pentru ei, „până când moartea ne va despărți” sună mai mult ca o glumă proastă decât ca un angajament solemn. În loc să își propună să rezolve neînțelegerile și să lucreze la relație, preferă să arunce prosopul atunci când lucrurile devin prea complicate sau când le apare o altă tentație mai strălucitoare.

Și, bineînțeles, acești campioni ai divorțurilor nu se gândesc prea mult la consecințe. Nu le pasă că partenerii lor pot fi răniți sau traumatizați de despărțirea bruscă și lipsa de angajament. Pentru ei, totul se rezumă la propriile lor nevoi și dorințe, fără să le pese de ceilalți sau de relația lor.

Într-adevăr, este impresionantă abilitatea lor de a divorța cu atâta ușurință și de a trece la următoarea relație ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Poate ar trebui să primească chiar și o medalie pentru această performanță impresionantă în domeniul separărilor rapide și indolente.

Dar hai să fim serioși, căsătoria nu este un joc de copii, iar relațiile nu ar trebui să fie tratate ca și cum ar fi o partidă de Păcălici. Este timpul să ne asumăm responsabilitatea pentru acțiunile noastre și să ne tratăm partenerii cu respect și iubire, nu ca pe niște obiecte de schimb.

Deci, hai să lăsăm în urmă titlurile de „campioni ai divorțurilor” și să ne concentrăm pe construirea de relații sănătoase și durabile, în care iubirea și angajamentul să fie cu adevărat priorități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here