Ce-i asta? Prietenie cu de-a sila?

0
1067

Cum recunosc dacă îmi ești prieten? Simplu! Îți arăt ce-am reușit și îți urmăresc reacția. Sau… lipsa ei! Nu știu dacă există sită mai fină, mai rapidă și mai exactă care să separe prietenii de restul lumii indiferente sau doar invidioase decât atitudinea pe care o ai în fața reușitei cuiva la care susții că ții.

Ești miștocar? Pui imediat pe tapet ce ai făcut tu, desigur, mai grozav? Întrebi chestii complet pe lângă, dar cu o tentă răutăcioasă? Ți-e ciudă și taci chitic, făcându-te că nu vezi? Scoți în evidență ceea ce, după părerea ta, ar fi un neajuns și reușita nu e chiar… reușită? Te deranjează subit că ești prieten cu „un lăudăros” și devii instantaneu adeptul modestiei radicale în ceea ce-i privește pe ceilalți?

Atunci răspunsul e mai mult decât simplu: nu-mi ești și nici nu mi-ai fost vreodată prieten. Doar niște circumstanțe pe care noi, la un moment dat, le-am manipulat astfel încât să ni se pară favorabile, au făcut ca drumurile noastre să aibă câte ceva în comun și… nimic mai mult. Și e bine de știut. Nu, nu o să se schimbe ceva între noi la nivel aparent. Nu te speria, nu mă supăr din atâta lucru. Nici nu aș avea de ce. Fiecare este liber să fie așa cum îi place și să-și aleagă prietenii pe care și-i dorește. Voi vedea, în sfârșit, adevărul: suntem simple cunoștințe! Perfect! Nimic rău în asta! Vina mea că mi-am făcut o părere eronată despre relația noastră. În fond, orice fel de relație între oameni – de comun agreată – este ok, așa că mă mulțumesc cu cât poți să-mi oferi cu adevărat și mă bucur că am reușit să aflu exact ce înseamnă asta, doar pentru a nu mai face greșeala ca, la rândul meu, să-ți ofer altceva decât ai nevoie de la mine.

Și în fond și la urma urmei, așa cum dragoste cu sila nu se poate, nici prietenie cu sila nu se poate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

Sunt de acord