„Ce rău îmi pare că nu mai are cont pe Facebook!”

0
3679

După cum unii dintre voi știu, contul meu de Facebook este temporar (sper!) blocat. Nu știu cauza, nu am primit nicio notificare, dar bănuiesc că a fost vorba de niște raportări din partea celor blocați. Desigur, anonime, cum îi place echipei Facebook! Dar nu despre asta vreau să scriu acum, ci despre regretul unei… prietene.

Ce rău îmi pare că nu mai are cont pe Facebook!” a ținut ea să-mi transmită indirect. Și asta nu doar pentru că nu mai are cum mă „urmări”, ci pentru că nu mai am eu cum s-o văd. Nu mai am cum să-i aflu realizările, ultimele achiziții în materie de… orice. De la haine, vacanțe și până la bărbați. De la cum o învață de devreme pe fie-sa să fie pițipoancă și să se retușeze atât de tare, încât, aceasta, atunci când își privește fotografiile la ceva timp distanță, s-o întrebe pe maică-sa cine e arătarea… De la ce cercuri sociale fine frecventează și cu de ce vedete se milogește să stea la poză cu ea, până la ce performanțe a obținut – ea știe prin ce metode – în plan profesional. Din partea mea, să-i fie de bine!

Nu sunt în concurență cu niciuna dintre femeile pe care le cunosc. Mi se pare o pierdere de timp să aspir la idealurile altei persoane, nu aș mai avea timp să mă ocup de ale mele. Iar dacă cineva ține cu tot dinadinsul să știe tot ce fac pentru a-și măsura cu pașii mei ritmul său, ce să zic, nu mă pot pune de-a curmezișul! Dar asta nu înseamnă că nu-mi pare rău că acea femeie nu știe ce să facă cu timpul și cu viața ei pe care a decis să le irosească în căutarea drumului altcuiva. Ce trist, nu?

…iar dacă fac paradă de mine însămi – căci aș fi o ipocrită să nu recunosc – este doar pentru că mă simt completă și vreau să arăt că se poate, fără ca asta să însemne că invit la invidie sau plagiat. Nu am nevoie de adepte, nu am întemeiat nicio sectă și nici nu pot spune că invidia lor mă flatează cumva. Dimpotrivă, într-un fel mă dezamăgește pentru că asta îmi spune mie că nu am reușit să-mi transmit mesajul suficient de clar și sunt femei care, din nefericire, numai atât au înțeles…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

Sunt de acord